Cele CINCI semne ale cancerului de colon ignorate in majoritatea cazurilor

1861

In cazul in care nu incluzi cancerul de piele, cancerul colorectal este al treilea tip de cancer raspandit la nivel mondial. Desi cazurile de cancer colorectal sunt comune, multi oameni asteapta pana in ultima clipa, atunci cand este deja prea tarziu, pentru a obtine un diagnostic corespunzator.Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca simptomele acestui tip de cancer sunt foarte subtile si usor de trecut cu vederea.

Acesta este motivul pentru care iti vom prezenta in continuare cele mai comune simptome ale acestei boli.

Iata care sunt cele CINCI semne ale cancerului de colon ignorate in majoritatea cazurilor:

#1. Crampe

Crampele abdominale sunt unul dintre simptomele cele mai trecute cu vederea, deoarece acestea sunt un simptom al mai multor afectiuni necanceroase. Acest lucru nu ar trebui sa va inspaimante in cazul in care simtiti dureri in stomac.

Cu toate acestea, in cazul in care te confrunti cu dureri intense si de lunga durata la nivelul stomacului, dureri care nu par a fi asociate cu alte simptome ale cancerului colorectal, nu ar trebui sa le ignori deoarece acesta este un indicator important al acestei boli.

#2. Oboseala

Acesta este un alt simptom, de obicei respins ca fiind mult mai putin grav decat ar putea fi. Multi oameni se simt obositi fara a avea o anume problema de sanatate, de vreme ce lipsa de somn este o problema destul de intalnita in societatea noastra.

Cu toate acestea, in cazul in care te simti obosit in mod constant, chiar si atunci cand te odihnesti mai mult decat suficient si cand ai o dieta echilibrata, atunci acest simptom nu ar trebui sa treaca neignorat.

Celulele canceroase pot provoca oboseala, deoarece aceasta consuma energia corpului. Cancerul de colon poate provoca, de asemenea, oboseala, deoarece poate provoca pierderi de sange.