• Lectii de viata
.
Lectii de viata Ce poti face daca nu mai ai prieteni?

Ce poti face daca nu mai ai prieteni?

-

- Reclama -

Daca nu ai prieteni, pe moment, poate ti se pare ca vei fi singur pentru toata  viata. Desigur, aceasta realitate aparenta este departe de cea adevarata. Iti poti face in continuare prieteni noi, chiar daca in momentul de fata nu ai nici un prieten si chiar daca momentan nu poti da crezare acestui lucru. De multe ori, aceasta situatie se intampla atunci cand te muti intr-un oras nou, cand te desparti de cineva care a fost singurul tau prieten si iubit sau atunci cand faci schimbari importante in stilul tau de viata.

In continuare iti vom prezenta cei mai importanti pasi pe care poti sa-i faci pentru a atrage in viata ta prietenii pe care ti-i doresti.

#1. Sa intelegem mai bine singuratatea si timiditatea

Singuratatea si timiditatea pot provoca cu o usurinta extraordinara  multe neintelegeri cu privire la sentimentele interpretate gresit.  Intelegerea sensurilor corecte ale singuratatii si ale timiditatii te poate ajuta enorm, aceasta fiind cheia pentru depasirea acestor sentimente.

Singuratatea, de exemplu, nu este nimic mai mult decat semnalul generat de corpul tau atunci cand nu te confrunti cu nici o legatura sociala. Acest sentiment iti semnaleaza faptul ca nevoia de conexine sociala este la fel de importanta ca nevoia de a manca si de a bea.

Daca vei intelege gresit starea de singuratate, poti ramane blocat in ea fara motiv, mai ales atunci cand nu ai prieteni in viata ta sau cand nu stii cum sa ii faci fata.

Timiditatea, pe de alta parte, este teama de critica sociala. Permite-mi sa-ti spun din nou: timiditatea este frica de critica sociala. Cu alte cuvinte, timiditatea este doar frica de ceva ce s-ar putea intampla , dar, probabil, nu se va intampla niciodata.

Daca ai inteles gresit timiditatea si, prin urmare, te-ai ascuns sau te-ai retras din viata sociala, cel mai probabil ei vor interpreta  acest lucru ca fiind tu cel care ii respinge. Chiar daca intentiile tale sunt bune si tu doar eviti respingerea, manat de sentimentele de timiditate, oamenii pot intelege gresit aceste actiuni, ca fiind o insulta la adresa valorii lor. Acest lucru ii poate face sa creada ca esti snob sau vanitos si astfel, ei vor incepe sa te respinga la randul lor.

#2. O buna stapanire a abilitatilor sociale si a artei conversatiei

Conversatiile sunt venele sanguine ale conexiunii sociale. Daca vei stapani aceasta arta, vei avea parte de toti prietenii si de toata influenta pe care ti-o doresti.

Un factor important in aceasta privinta este abilitatea ta de a mentine o conversatie pe linia de plutire. Pentru a face acest lucru, este necesar sa-ti devolti interesul fata de ceilalti oameni si sa le adresezi intrebari despre ei insisi.

De asemenea, este necesar sa gasesti o modalitate de a te conecta si de a discuta inteligent in relatie si pe marginea subiectelor de conversatie. Gasirea unui numitor comun in conversatii este ceea ce garanteaza ca oamenii vor dori sa petreaca mai mult timp in compania ta.

.

Ultimele stiri

Cele mai importante trei arme naturale impotriva transpiratiei

Transpiratia este un proces natural, care are loc in corpul nostru atunci cand suntem activi fizic sau cand suntem...

Tratamentul 100% natural al sinuzitei – Ucide orice infectie a sinusurilor!

In Statele Unite ale Americii, mai mult de 32 de milioane de oameni sunt afectati de infectii la nivelul...

Acestia sunt compusii bioactivi din castraveti care lupta impotriva cancerului si afectiunilor cardiovasculare!

Cu totii stim cat de buni sunt castravetii pentru pierdere in greutate. Acestia contin multe fibre, apa si sunt...

Cele CINCI semne ale cancerului de colon ignorate in majoritatea cazurilor

In cazul in care nu incluzi cancerul de piele, cancerul colorectal este al treilea tip de cancer raspandit la...

Aceste elemente de comunicare nu le-ai invatat la scoala, dar iti pot determina succesul in viata!

Suntem invatati elementele de baza ale comunicarii inca din clasele primare. Pentru a putea citi, scrie si vorbi eficient,...

De ce Carl Jung le recomanda pacientilor sa coloreze?

Nu cu mult timp in urma, am participal la un eveniment TEDx si imediat cum am intrat in cladirea...

Lectii de viata

- Reclame -

Pe acelasi subiectCITESTE SI...
Recomandarile noastre