Cele zece semne care iti arata existenta unei inflamatii cronice

1942

De obicei, este destul de usor sa ne dam seama daca ne confruntam cu o inflamatie acuta. Daca iti scarpini pielea, aceasta se inroseste si se incalzeste. Daca esti racit, ai nasul infundat si febra lumea intreaga isi va da seama ca suferi de inflamatie. Asa ca, inflamatia acuta este un proces natural, sanatos, care ajuta organismul sa se vindece.

Cu toate acestea, inflamatia cronica este cu totul si cu totul o alta poveste. Infamatia cronica apare atunci cand sistemul imunitar devine setat permanent pe modul “pornit”. Prin urmare, acesta elibereaza in mod constant un potop de substante chimice daunatoare care ar putea imbolnavi celulele. Este asemenea unui incendiu care nu se stinge cu una cu doua.

Cercetari recente sugereaza ca inflamatia cronica este asociata cu multe boli moderne, inclusiv obezitatea si afectiunile cardiovasculare. In plus, inflamatia cronica te-ar putea face sa te simti obosit si letargic.

Medicul tau iti poate masura nivelul de proteina C, un indiciu al inflamatiei, pentru a afla daca inflamatia cronica iti afecteaza starea de sanatate. Cu toate acestea, acesta nu este singurul mod prin care poti afla, desi este cel mai sigur si cel care iti ofera cea mai mare certitudine.

Cum poti afla daca suferi de inflamatie cronica?

Inflamatia cronica se poate face simtita intr-o varietate de moduri, dar aceste ZECE semne sunt cele mai comune:

#1. Ai un colacel de grasime in jurul taliei

Celulele de grasime aflate la nivelul abdomenului agita substantele chimice si inflamatorii – cu cat stratul de grasime este mai mare, cu atat mai multe astfel de substante chimice sunt create. De fapt, expertul in medicina cardiovasculara Peter Libby, numeste grasimea abdominala “focar de inflamatie”.

#2. Ai niveluri mari de glucoza in sange

Nivelurile mari de zahar din sange cresc numarul de citokine inflamatorii in sange. De asemenea, contribuie la cresterea nivelului de molecule numite produse finale glicozilare (AGE), care sunt pro-inflamatorii.

#3. Suferi de probleme digestive, cum ar fi gaze, diaree, balonare sau constipatie

Aceste probleme pot rezulta dintr-un intestin bolnav, inflamat, permeabil, care permite toxinelor sa scape in fluxul sanguin si este una dintre cauzele principale ale aparitiei inflamatiei la nivelul intregului organism.

#4. Esti obosit tot timpul

Celulele inflamate sunt celule bolnave si acestea nu pot produce energia de care ai nevoie pentru a te simti odihnit si revigorat. Ca rezultat, te simti obosit chiar si imediat dupa ce te dai jos din pat – iar pana dupa-amiaza, esti epuizat.

#5. Ai probleme de piele, cum ar fi eczeme, psoriazis sau piele de culoare rosie sau patata

Acesta ar putea un semn exterior al unui foc interior. Acesta este motivul pentru care exista o legatura puternica intre psoriazis si stari inflamatorii care se manifesta pe plan intern, inclusiv diabetul zaharat si bolile cardiovasculare).