• Sanatate
Sanatate Beneficiile hidratarii nucilor, semintelor si cerealelor

Beneficiile hidratarii nucilor, semintelor si cerealelor

-

- Reclama -

Natura a organizat lucrurile in asa fel incat nucile, cerealele si semintele pot supravietui, indiferent de conditiile de mediu, pana in momentul in care conditiile adecvate de cultivare sunt prezente. Mecanismul natural de aparare al acestora include inhibitori nutritionali si substante toxice care pot fi eliminate in mod natural atunci cand exista suficiente precipitatii pentru a sustine o noua planta dupa ce semintele, nucile sau cerealele germineaza. Atunci cand ploua, semintele, nucile si cerealele pot germina si pot produce o planta. Asa ca, prin procesul de hidratare a cerealelor, nucilor sau semintelor, imitam procesul natural al naturii.

Scopul acestui proces este acela de a reduce sau de a elimina inhibitorii nutritionali si substantele toxice. Aceste substante sunt enzime inhibatoare, fitati (acid fitic), polifenoli (taninuri) si goistrogeni (anti-nutrienti).

De ce ar trebui sa hidratam nucile, semintele si cerealele?

1. Pentru a elimina si a reduce acidul fitic.

2. Pentru a elimina si a reduce cantitatea de taninuri.

3. Pentru a neutraliza inhibitorii nutritionali.

4. Pentru a incuraja productia de enzime benefice.

5. Pentru a spori cantitatea de vitamine, in special pe cele din complexul B.

6. Pentru a reduce cantitatea de gluten si pentru a usura digerarea acestora.

7. Pentru ca proteinele sa fie digerate mult mai usor.

8. Pentru a reduce deficientele de minerale si pierderea de masa osoasa.

9. Pentru a ajuta la nutralizarea toxinelor de la nivelul colonului.

10. Pentru a preveni aparitia mai multor afectiuni de sanatate.

Hidratarea acestora le permite enzimelor, lactobacililor si altor organisme sanatoase sa neutralizeze o mare parte din acidul fitic din cereale. De asemenea, inmuierea acestora in apa calduta neutralizeaza enzimele inhibatoare prezente in continutul tuturor semintelor si incurajeaza productia de enzime benefice.

In ce consta hidratarea semintelor, nucilor si cerealelor?

Semintele, nucile si cerealele pot fi lasate la hidratat in apa, apa sarata sau in apa calduta la care se adauga un pic de suc de lamaie. In termen de 7-24 de ore, enzimele inhibatoare sunt neutralizate si celelalte substante anti-nutritive sunt defalcate, indiferent de metoda pe care o alegi.

Nucile, semintele si cerealele se consuma hidratate?

Pastreaza-le intr-un loc uscat vreme de 24-48 inainte de a le consuma.

Ultimele stiri

Cele mai importante trei arme naturale impotriva transpiratiei

Transpiratia este un proces natural, care are loc in corpul nostru atunci cand suntem activi fizic sau cand suntem...

Tratamentul 100% natural al sinuzitei – Ucide orice infectie a sinusurilor!

In Statele Unite ale Americii, mai mult de 32 de milioane de oameni sunt afectati de infectii la nivelul...

Acestia sunt compusii bioactivi din castraveti care lupta impotriva cancerului si afectiunilor cardiovasculare!

Cu totii stim cat de buni sunt castravetii pentru pierdere in greutate. Acestia contin multe fibre, apa si sunt...

Cele CINCI semne ale cancerului de colon ignorate in majoritatea cazurilor

In cazul in care nu incluzi cancerul de piele, cancerul colorectal este al treilea tip de cancer raspandit la...

Aceste elemente de comunicare nu le-ai invatat la scoala, dar iti pot determina succesul in viata!

Suntem invatati elementele de baza ale comunicarii inca din clasele primare. Pentru a putea citi, scrie si vorbi eficient,...

De ce Carl Jung le recomanda pacientilor sa coloreze?

Nu cu mult timp in urma, am participal la un eveniment TEDx si imediat cum am intrat in cladirea...

Lectii de viata

- Reclame -

Pe acelasi subiectCITESTE SI...
Recomandarile noastre