• Lectii de viata
Lectii de viata Iata ce trebuie sa stii despre PROSPERITATE

Iata ce trebuie sa stii despre PROSPERITATE

-

- Reclama -

In timp ce definirea personalor extrem de dinamice este utila, o intrebare si mai utila este: “Ce obiceiuri putem cultiva pentru a consolida capacitatea noastra de a raspunde aspectelor dificile ale vietii?”

Noi nu ne putem schimba personalitatea noastra. Noi nu putem schimba maniera in care am fost educati de catre parintii nostri. Noi, de asemenea, nu putem alege  multe dintre circumstantele cu care ne intalnim si cu care ne vom intalni in decursul vietii noastre. Acceptand ca exista aspecte pe care nu le putem schimba, este logic ca vom face tot ceea ce ne sta in putinta sa alegem anumite obiceiuri care ne vor consolida capacitatea noastra de a face fata perioadelor dificile ale vietii.

Urmatoarele obiceiuri pot face o mare diferenta in viata dumneavoastra:

4. Oferiti inapoi

daruire

Alegerea de a oferi ceva in schimb, de a ne lasa in urma mostenirea, ne intareste. De asemenea, studiile recente au demonstrat faptul ca micile acte de bunatate stimuleaza nivelul de serotonina din creier si ajuta la imbunatatirea functionarii sistemului imunitar. Sentimentul de conectare cu lumea din jurul nostru ne stimuleaza si ne intareste echilibrul emotional.

 

 

 

3. Fii optimist

optimism

Nu este necesar si nici macar nu ti se cere sa te transformi intr-o persoana idealista. Aceasta filosofie de viata presupune sa fim recunoscatori pentru lucrurile care exista deja in viata noastra si sa privim partea plina a paharului. Studiile indica faptul ca persoanele care si-au cultivat in viata lor o practica spirituala culeg beneficiile emotionale si fizice datorita credintei pe care o au. De asemenea, trebuie precizat ca nu este necesar sa mergem la Biserica de cateva ori pe saptamana pentru a cultiva echilibrul emotional, dar trebuie sa intelegem ca exista o putere mult mai mare decat noi insine si exista o conexiune intre toate fiintele de pe pamant. Pentru persoanele care nu se simt atrase de o anumita cale spirituala, credinta in bunatatea omenirii  si speranta in aceasta pot avea aceleasi beneficii. Einstein a spus-o cel mai bine atunci cand, aflat la sfarsitul vietii, a fost intrebat care este cea mai importanta decizie pe care un om o ia pe parcursul vietii. Raspunsul lui a fost: “Sa raspunda la intrebarea daca universul este un loc prietenos.”

2. Fii prezent

prezenta

Starea obisnuita de constiinta a majoritatii oamenilor este opusa starii de prezenta. Atunci cand nu suntem prezenti, mintea noastra este distrasa de evenimentele trecute si cele viitoare sau de reamintirea conversatiei de ieri. Una dintre cele mai la indemana practici care ne pot ajuta sa ne mentinem si sa ne regasim echilibrul este meditatia. Cand mintea noastra este linistita, cand atentia noastra se afla in prezent experimentam o putere de concentrare extraordinara, chiar daca nu meditam in acel moment. Unul dintre invatatorii spriluali care te pot ajuta in intelegerea si dezvoltarea starii de prezenta este Eckhart Tolle.

1. Conectarea

conectare

Este destul de dificil sa ne simtim conectati cu cei din jurul nostru atunci cand trecem printr-o perioada dificila. Pentru aceia dintre noi care au tendinta de a fi introvertiti, poate fi o sarcina si mai dificila. Precum toti factorii de rezilienta fizica si mentala, acesta este un obicei pe care-l putem cultiva, precum ne dezvoltam muschii la sala de forta. Nu este necesar sa devenim fluturasi sociali pentru a culege toate beneficiile, conectarea intre tine si o alta persoana si in special intre tine si familia ta este suficienta.

 

 

 

Sursa: huffingtonpost.com

 

 

 

Ultimele stiri

Cele mai importante trei arme naturale impotriva transpiratiei

Transpiratia este un proces natural, care are loc in corpul nostru atunci cand suntem activi fizic sau cand suntem...

Tratamentul 100% natural al sinuzitei – Ucide orice infectie a sinusurilor!

In Statele Unite ale Americii, mai mult de 32 de milioane de oameni sunt afectati de infectii la nivelul...

Acestia sunt compusii bioactivi din castraveti care lupta impotriva cancerului si afectiunilor cardiovasculare!

Cu totii stim cat de buni sunt castravetii pentru pierdere in greutate. Acestia contin multe fibre, apa si sunt...

Cele CINCI semne ale cancerului de colon ignorate in majoritatea cazurilor

In cazul in care nu incluzi cancerul de piele, cancerul colorectal este al treilea tip de cancer raspandit la...

Aceste elemente de comunicare nu le-ai invatat la scoala, dar iti pot determina succesul in viata!

Suntem invatati elementele de baza ale comunicarii inca din clasele primare. Pentru a putea citi, scrie si vorbi eficient,...

De ce Carl Jung le recomanda pacientilor sa coloreze?

Nu cu mult timp in urma, am participal la un eveniment TEDx si imediat cum am intrat in cladirea...

Lectii de viata

- Reclame -

Pe acelasi subiectCITESTE SI...
Recomandarile noastre