• Divertisment
Divertisment DOUAZECI cele mai ciudate legi din America si din...

DOUAZECI cele mai ciudate legi din America si din Europa

-

- Reclama -

judecata

Legea este utila si necesara pentru mentinerea ordinii sociale. Dar chiar si in acest domeniu exista anumite exceptii. Iata douazece dintre cele mai neobisnuite legi din Statele Unite ale Americii si din Europa:

20. Colorado

In Colorado, vecinilor le este interzis sa-si imprumute unul celuilalt aspiratoare. Acestia isi pot imprumuta tot ceea doresc, dar nu aspiratoare. Cu toate acestea, legea aceasta neobisnuita se aplica doar vecinilor apropiati. Deci, in cazul in care au nevoie, acestia pot cu usurinta sa imprumute un aspirator de la prietenii care locuiesc in acelasi cartier sau de la cei de peste drum.

19. Louisiana

In cazul in care va pregatiti sa jefuiti o banca din Luisiana, incercati sa nu impuscati casierul, care tocmai v-a dat banii, cu un pistol cu apa, acest lucru fiind interzis de catre acest stat. Cine-si doreste sa stea in fata jurnalistilor si a politiei cu pantalonii uzi?

18. Illinois

In statul Illinois o lege speciala interzice pescuitul si calaritul girafelor. Este destul de dificil sa ne imaginam o astfel de situatie, dar daca aveti vreodata mergeti in Statele Unite pentru o partida de pescuit sau pentru a practica echitatia pe girafe, evitati statul Illinois.

17. Wisconsin

Prizonierilor de pe teritotiul statului Wisconsin le este asigurata prin legea autenticitatea untului cu care sunt hraniti. Este interzis sa li se serveasca la masa inlocuitori de unt.

16. Connecticut

In statul Connecticut, in cazul in care ati reusit dezvoltarea unei bicilete care ajunge la viteze de peste 65 mile pe ora (104 km/h), politia are dreptul sa va opreasca si sa va dea amenda.

15. Alaska

In Alaska, somnul ursilor este protejat. Este interzis sa trezesti un urs din somn pentru a-l fotografia. Trebuie precizat faptul ca, pana in prezent nimeni nu a fost pedepsit pentru incalcarea acestei legi.

14. California

In Californa, este intezisa calatoria vehiculelor fara sofer a caror deplasare depaseste peste 60 de mile pe ora (96.5 km/h). In mod logic, vehiculelor cu sofer nu le este permisa deplasarea, dar cei din California, au deciz ca ar trebui sa existe restrictii si pentru acest caz.

13. Arizona

In Arizona, magarilor le este intezis sa doarma in baie.

12. Alabama

In Alabama, persoanele care pun sare pe calea ferata pot fi condamnate la pedeapsa capitala.

11. Carolina de Sud

In Carolina de Sud varsta legala la care ai voie sa joci Pinball este de 18 ani. Si norma, mingii periculoase, zgomote, lumini stralucitoare periculoase…

10. Vermont

Femeile din Vermont necesita aprobarea scrisa a sotilor lor pentru dreptul de a purta proteza dentara.

9. Vermont

In Vermont, o alta lege neobisnuita este cea care interzice fluieratul sub apa. Poti sa fluieri unde doresti, dar nu ai voie sa o faci sub apa.

8. Suedia

In Suedia, iti este interzis sa tragi apa la toaleta dupa ora zece noaptea.

7. Marea Britanie

In Marea Britanie, iti este interzis sa mori in incinta Parlamentului. Asa ca, daca simti ca-ti vine sfarsitul, trebuie sa parasesti cladirea de urgenta.

6. Connecticut

In Connecticut, legea prevede sanctiuni specifice pentru persoanele carora le place sa traverseze strada in maini.

5. Maine

In Maine, exista o lege care cere locuitorilor acestor stat ca toate decoratiunile de Craciun trebuie sa fie stranse nu mai tarziu de 14 ianuarie.

4. Idaho

In Idaho, barbatilor le este interzis sa faca cadouri femeilor cutii de ciocolata cu o greutate mai mare de 23 de kilograme. Ti-a trecut vreodata prin minte sa-i trimiti celei iubite o cutie de ciocolata atat de grea?

3. Dakota de Nord

In barurile din Dakota de Nord exista o lege care le interzice locuitorilor sa consume in incinta barurilor si a restaurantelor bere si covrigei, impreuna. Le poti servi separat, dar niciodata impreuna.

2. Carolina de Nord

Locuitorilor statului Carolina de Nord le este interzis sa joace bingo mai mult de 5 ore.

1. New Jersey

Pe teritoriul statului New Jersey este interzisa savarsirea crimelor intr-o vesta anti-glont. Desigur, crima in sine este, deasemenea, pedepsita prin lege, dar cel ce savarseste o crima intr-o vesta anti-glont va fi pedepsit mult mai sever.

 

Sursa: learning-mind.com

Ultimele stiri

Cele mai importante trei arme naturale impotriva transpiratiei

Transpiratia este un proces natural, care are loc in corpul nostru atunci cand suntem activi fizic sau cand suntem...

Tratamentul 100% natural al sinuzitei – Ucide orice infectie a sinusurilor!

In Statele Unite ale Americii, mai mult de 32 de milioane de oameni sunt afectati de infectii la nivelul...

Acestia sunt compusii bioactivi din castraveti care lupta impotriva cancerului si afectiunilor cardiovasculare!

Cu totii stim cat de buni sunt castravetii pentru pierdere in greutate. Acestia contin multe fibre, apa si sunt...

Cele CINCI semne ale cancerului de colon ignorate in majoritatea cazurilor

In cazul in care nu incluzi cancerul de piele, cancerul colorectal este al treilea tip de cancer raspandit la...

Aceste elemente de comunicare nu le-ai invatat la scoala, dar iti pot determina succesul in viata!

Suntem invatati elementele de baza ale comunicarii inca din clasele primare. Pentru a putea citi, scrie si vorbi eficient,...

De ce Carl Jung le recomanda pacientilor sa coloreze?

Nu cu mult timp in urma, am participal la un eveniment TEDx si imediat cum am intrat in cladirea...

Lectii de viata

- Reclame -

Pe acelasi subiectCITESTE SI...
Recomandarile noastre