• Sanatate
Sanatate Cele SASE tipuri de obezitate dovedite stiintific si solutionarea...

Cele SASE tipuri de obezitate dovedite stiintific si solutionarea lor

-

- Reclama -

Oamenii de stiinta au identificat sase tipuri diferite de obezitate in functie de anumiti factori specifici si ne ofera solutia la fiecare tip de obezitate in parte.

Aceasta este o lista cu toate cele sase tipuri diferite de obezitate si solutionarea acestora.

01

#1. Obezitatea alimentara

Acest tip de obezitate este cauzat de consumul excesiv de alimente si lichide. Se manifesta sub forma unui stomac proeminent si sub forma de grasime in partea superioara a corpului.

Solutia la aceasta forma de obezitate este simpla, si anume reducerea cantitatii de alimente si de zahar. De asemenea, vi se recomanda sa practicati exercitii fizice cel putin 30 de minute in fiecare zi.

#2. Obezitatea “stomacului nervos”

Principalii vinovati pentru acest tip de obezitate sunt anxietatea si stresul.  Chiar si depresia sau consumul excesiv de dulciuri poate cauza acest tip de obezitate.

Solutia la acest tip de obezitate este reprezentata de controlarea activitatilor fizice cu scopul de a gestiona anxietatea si de a reduce stresul

#3. Obezitatea cauzat de gluten

Acest tip de obezitate este mai intalnit in randul femeilor, in special in timpul adolescentei, menopauzei, sau ori de cate ori exista un dezechilibru hormonal.

In cazul in care dorim sa scapam de acest tip de obezitate ni se recomanda sa nu petrecem mult prea mult timp asezati in acelasi lor, sa practicam exercitii fizice cu greutati in mod regulat si sa evitam consumul de alcool si fumatul.

#4. Obezitatea metabolica

Acest tip de obezitate este caracterizat de un stomac foarte mare in dimensiuni, care arata asemenea unui balon mare. Iti poate crea impresia ca toata grasimea corpului este acumulata la nivelul stomacului. Acest tip de obezitate poate provoca probleme de respiratie persoanelor care consuma bauturi alcoolice, motiv pentru care se recomanda evitarea acestor bauturi.

#5. Obezitatea sanguina

Acest tip de obezitate se refera la obezitatea care apare ca rezultat al unei proaste circulatii sanguine. De cele mai multe ori acest tip de obezitate este mostenit. Aceasta obezitate este comuna in timpul sarcinii si in randul persoanelor cu picioare umflate. Cea mai buna solutie la acest tip de obezitate este reprezentata de practicarea exercitiilor fizice, de plimbare si de urcatul scarilor.

#6. Obezitatea ca rezultat al lipsei de activitate

Acesta este genul de obezitate care afecteaza parti ale corpului care au fost odata foarte active. Este comuna in randul persoanelor care obisnuiau sa practice exercitii fizice foarte riguroase, dar la care au renuntat. In cazul in care suferi de acest tip de obezitate, evitarea alimentelor foarte bogate din punct de vedere caloric, timp de o perioada mai lunga de timp, iti poate ajuta organismul sa arda grasimea prin accelerarea metabolismului.

Ultimele stiri

Cele mai importante trei arme naturale impotriva transpiratiei

Transpiratia este un proces natural, care are loc in corpul nostru atunci cand suntem activi fizic sau cand suntem...

Tratamentul 100% natural al sinuzitei – Ucide orice infectie a sinusurilor!

In Statele Unite ale Americii, mai mult de 32 de milioane de oameni sunt afectati de infectii la nivelul...

Acestia sunt compusii bioactivi din castraveti care lupta impotriva cancerului si afectiunilor cardiovasculare!

Cu totii stim cat de buni sunt castravetii pentru pierdere in greutate. Acestia contin multe fibre, apa si sunt...

Cele CINCI semne ale cancerului de colon ignorate in majoritatea cazurilor

In cazul in care nu incluzi cancerul de piele, cancerul colorectal este al treilea tip de cancer raspandit la...

Aceste elemente de comunicare nu le-ai invatat la scoala, dar iti pot determina succesul in viata!

Suntem invatati elementele de baza ale comunicarii inca din clasele primare. Pentru a putea citi, scrie si vorbi eficient,...

De ce Carl Jung le recomanda pacientilor sa coloreze?

Nu cu mult timp in urma, am participal la un eveniment TEDx si imediat cum am intrat in cladirea...

Lectii de viata

- Reclame -

Pe acelasi subiectCITESTE SI...
Recomandarile noastre