Steve Jobs nu le permite copiilor sai sa foloseasca iPad-urile – Acesta este adevaratul motiv!

1112

In cazul in care faci parte din generatia veche, sunt sanse sa te gandesti mult mai mult la modul in care iti vei creste proprii copii in aceaste vremuri, presupunand ca nu ai copii deja. In special odata cu dezvoltarea tehnologiei, multe s-au schimbat in comparatie cu vremurile copilariei noastre din perioada anilor ‘80-’90. Astfel, la un moment dat, vei fi nevoit sa iti raspunzi la aceasta intrebare – Le vei face cunostinta copiilor tai inca de la o varsta frageda cu minunile (drogurile) tehnologiei, cum ar fi iPod-ul sau iPad-ul?

Steve Jobs nu ar face asta si dintr-un motiv foarte bun. In cadrul unui articol aparut in paginile revistei Sunday, reporterul New York Times l-a intrebat pe Steve Jobs “Deci, copiii dumneavoastra probabil ca iubesc iPad-ul?”. Raspunsul lui Steve Jobs a fost pe cat se poate de surpinzator “Nu l-au folosit. Limitam cat mai mult folosirea tehnologiei de catre copiii nostri acasa”

In special in Silicon Valley,  casa unora dintre cele mai mari corporatii tehnologice din lume, a devenit un trend ca inginerii, directorii si angajatii sa-si pazeasca copiii de tehnologie. Mai mult decat atat, acestia isi trimit copiii la scolile netehnologizate, institutii in care computerele nu pot fi gasite nicaieri, deoarece astfel, cred ei, cei mici se vor concentra mult mai mult asupra procesului de invatare si asupra interactiunilor dintre ei.

Exista un citat evidentiat in paginile publicatiei The Times, care ii apartine lui Chris Anderson, director executiv al Robotica 3D si tata a cinci copii. Acesta explica ceea ce ii impinge pe cei care lucreaza in domeniul tehnologiei sa-si pazeaza copiii de propriile lor creatii.

“Copiii si sotia ma acuza ca sunt fascist si excesiv de ingrijorat in ceea ce priveste tehnologia si imi spun ca nici unul dintre prietenii lor nu are aceleasi reguli… Asta deoarece am cunoscut pericolele tehnologiei. Le-am vazut in cazul meu si nu vreau sa se intample acelasi lucru si in cazul copiilor mei.”

In cazul in care dependentele noastre actuale de iPhone sau de orice alt obiect al tehnologiei se intensifica, putem ajunge sa-i lipsim pe cei mici de imaginatie, de creativitate si de sentimentele de mirare. Am fost printre ultimele generatii care ne jucam afara in fata casei sau in fata blocului, tocmai pentru ca nu am avut conexiune la internet, jocuri pe calculator, smartephone-uri si laptop-uri. Invatam jucandu-ne, interactionand cu cei din jurul nostru si primeam informatii de calitate prin intermediu cartilor si prin intermediul interactiunilor pe care le aveam, nu cautand rapid pe diferite motoare de cautare.

Este necesar sa facem ceva, sau altfel, jocuri precum cel cu mingea de 35, sotronul, funza, lapte gros, ascunselea, miuta, la malai, ratele si vanatorii sau hotii si vardistii vor deveni simple legende urbane pentru generatiile pentru care vor veni!