Semnele deficientei de vitamina C – Iata cum o poti corecta in mod natural si rapid!

1329

De doua ori castigator al Premiului Nobel, Linus Pauling, a declarat ca din ce in ce mai multi medici ajung sa fie convinsi de valoarea pe care o ofera dozele mari de vitamina C. Vitamina C este unul dintre cele mai bune antibiotice, antivirale, antitoxine si antihistaminice naturale.

Un studiu aparut la data de 24 noiembrie 2011 in paginile Revistei de Medicina Ortomoleculara, a scos in evidenta legatura dintre nivelurile scazute de vitamina C si o rata de deces mult mai mare. De asemenea, acelasi studiu a constatat ca nivelurile optime de vitamina C se afla intr-o foarte stransa legatura cu o incidenta mult mai mica de insuficienta cardiaca.

Vitamina C este un antioxidant puternic, ceea ce inseamna ca ne poate proteja de efectele daunatoare ale radicalilor liberi. De asemenea, vitamina C este esentiala in procesul de sinteza al colagenului. Astfel, aceasta vitamina ne ajuta sa ne ferim organismul de pericolele care apar in urma deficitului de colagen, cum ar fi parul uscat, pielea aspra, durerile articulare si sangerarea gingiilor. De asemenea, este responsabila pentru curatarea arterelor si imbunatateste fluxul sanguin.

Din aceste motive, este foarte important sa cunosti care sunt principalele semne timpurii ale unei deficiente de vitamina C si ce trebuie sa faci pentru a o corecta.

Semnele timpurii ale unei deficiente de vitamina C

• Sistem imunitar slabit

• Sangerarea gingiilor, pierderea dintilor sau gingivita

• Schimbari rapide de dispozitie si iritabilitate

• Sangerezi si te invinetesti cu usurinta

• Dureri articulare la nivelul membrelor

• Anemia poate fi un alt semn al unei deficiente de vitamina C

• Refacerea lenta a tesutului osos si a cartilajelor

Potrivit castigatorului Premiului Nobel Linus Pauling, terapia cu vitamina C poate preveni si chiar inversa afectiuni grave de sanatate, cum ar fi cancerul. Institutul Linus Pauling recomanda ca barbatii si femeile sanatoase sa manance “cel putin cinci portii de fructe si legume zilnic” – acestea ofera aproximativ 200 mg de vitamina C. Linus Pauling a fost cel care a recomandat ca “la primul semn de raceala se ia un gram de vitamina C si apoi o ora mai tarziu, daca mai exista simptome (stranut, nas infundat, frisoane), se ia inca un gram sau doua de vitamina C.” In cazul in care la primele semne de raceala vei lua vitamina C, spune Linus, vei putea preveni orice raceala.

Alimentele bogate in vitamina C: portocale, lamai, ardei iuti, patrunjel, cimbru si legume cu frunze verzi, cum ar fi varza, spanac, kale si creson de gradina.

Vitamina C preparata in casa

Este foarte usor sa prepari vitamina C si nu te va costa nimic. Se iau cateva coji de portocale si se taie fasii. Dupa cateva zile in care acestea s-au uscat complet la temperatura camerei se macina intr-o rasnita de cafea. Se administreaza o lingurita zilnic. Aceasta coaja de portocale sub forma de pudra poate fi adaugata cu succes in sucurile sau in smoothie-urile zilnice si ii va oferi organismului tau indeajuns de multa vitamina C pentru a functiona corespunzator.