SAPTE cele mai controversate teorii medicale care s-au dovedit a fi adevarate

1127

De foarte multe ori diferite teorii si studii provoaca confuzie in randurile diferitelor grupuri de cercetatori din intreaga lume, dar, ceea ce este si mai greu de indurat este faptul ca acestea de cele mai multe ori se dovedesc a fi adevarate. Iata aceste sapte teorii controversate, care, intr-un final, s-au dovedit a fi adevarate:

7. Zielele insorite stimuleaza violenta in cazul barbatilor

05

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Ben – Gurion din Israel,  rata criminalitatii este de doua, pana la de trei ori mai violenta in anotimpul calduros al anului. Cercetatorii sunt de parere ca principalul vinovat este serotonina.
6. Miopia reprezinta un semn de inteligenta

01

Potrivit cercetatorilor de la Spitalul Regina Maria si al celor de la Universitatea de Medicina din Hong Kong, genele asociate miopiei supravietuiesc deoarece se afla in stransa legatura cu cele ale inteligentei. Astfel, teoria potrivit careia intre miopie si inteligenta exista o conexiune are o baza genetica stiintifica.
5. Manganul dauneaza sanatatii creierului

04

Expunerea organismului la niveluri ridicate de mangan poate produce o afectiune psihica similara cu maladia Parkinson. Aceasta afectiune psihica poate provoca tulburari psihice, tremor, letargie si chiar moartea pacientului.
4. Razele X sunt daunatoare sanatatii organismului

03

Un vechi studiu care a avut loc in anul 1911, a scos la iveala faptul ca folosirea razelor X are legatura directa cu aparitia leucemiei si a anumitor tipuri de cancer. Cu toate acestea, comunitatea medicala din acea vreme nu a permis ca aceasta teorie sa fie confirmata in mod public. In cele din urma, in anul 1956, Academia Americana de Stiinte a emis publicitatii un raport care condamna in mod public folosirea razelor X.
3. Aspirina reduce riscul aparitiei atacului de cord

02

In anul 1950, Lawrence Craven din California, a facut publica prima sa descoperire. Acesta a demonstrat efectul pe care-l are aspirina asupra formarii cheagurilor de sange, principala cauza a aparitiei afectiunilor cardio-vasculare. Aproximativ 40 de ani mai tarziu, pacientilor care sufereau de asfel de afectiuni le era recomandat zilnic, prin prescriptie medicala, consumul unei aspirine, aceasta avand scopul de a preveni si de a trata astfel de afectiuni.
2. Bacteriile pot provoca ulcere

06

In anul 1982, medicii Robin Warren si Barry Marshall din Australia au descoperit o legatura directa intre bacteria “Helicobater pylori” si ulcer. In pofida acestei descoperiri, comunitatea medicala din acea vreme a negat aceasta descoperire sustinand ipoteza potrivit careia principala cauza a aparitiei ulcerului este stresul in combinatie cu anumite alegeri alimentare nepotrivite. Cu toate acestea, la mijlocul anilor 1990, Institutul American al Sanatatii a confirmat teoria celor doi medici.
1. Poluarea aerului cauzeaza cancer pulmonar

07

Incepand cu anul 1939, majoritatea oamenilor de stiinta au sustinut ipoteza potrivit careia aparitia cancerului pulmonar este cauzata in principal de poluarea atmosferica. A fost nevoie de 21 de ani pentru ca aceasta teorie sa fie confirmata.

 

 

 

 

Sursa: truththeory.com