Principalele TREI sfaturi adresate persoanelor care sufera de anxietate

1133

Milioane de oameni se lupta cu anxietatea in fiecare zi. Depasirea simptomelor anxietatii este ceva ce necesita un angajament foarte serios. Cei mai multi oameni doresc sa scape de atacurile de panica si de anxietate peste noapte, dar anxietatea s-a instalat in urma experientelor de viata, biologiei si propriei personalitati. Aceasta nu poate fi eliminata din viata ta peste noapte.

Cu toate acestea, asta nu inseamna ca nu exista instrumente cu ajutorul carora vei putea controla considerabil anxietatea. Urmatoarele sfaturi sunt simple, dar esentiale in lupta impotriva anxietatii.

Nu accepta esecul

Este important sa ne amintim ca toata lumea poate controla anxietatea. Exista foarte putine sfaturi care se potrivesc in cazul tuturor abordarilor care au scopul de a controla anxietatea. Adopta o metoda, iar in cazul in care aceasta nu functioneaza, treci la urmatoarea.

Metode rapide de combatere a anxietatii

Aminteste-ti, foarte putini oameni se pot vindeca de anxietate intr-o singura zi. Vindecarea de anxietate este un proces, unul care, de cele mai multe ori, dureaza perioada mai lunga de timp, indiferent de calitatea tratamentului. Cu toate acestea, exista anumite strategii pe care le poti adopta, care pot accelera procesul sau pot reduce considerabil anxietatea. Acestea includ:

1. Alearga

Prioritatea numarul unu pentru tine este includerea in rutina zilnica a unui program de jogging. Atata timp cat esti indeajuns de sanatos pentru a lua parte la activitati fizice, jogging-ul ar trebui sa faca parte din rutina ta zilnica si ar trebui sa fie alegerea ta de tratament numarul unu.

Poate suna stupid, dar realitatea este ca energia ta fizica contribuie la anxietate intr-o serie de moduri:

•Energia neutilizata poate deveni anxietatea si poate stimula aparitia gandurilor anxioase.

•Muschii neutilizati pot teveni tensionati si pot provoca mai multe simtome de anxietate.

•Cei care nu au inclus in programul zilnic o rutina de exercitii fizice sunt mai predispusi la fluxtuatiile hormonale.

•Exista o corelatie mare intre cei care nu urmeaza o rutina de exercitii fizice si cei care sufera de anxietate.

In plus, dincolo de beneficiile oferite organismului de exercitiile fizice, exista beneficii suplimentare. Acestea includ:

Endorfinele – In timpul exercitiilor fizice corpul elibereaza neurotransmitatori, care au scopul de a face din practicarea exercitiilor fizice un proces mult mai usor si mai putin dureros, acestea fiind endorfinele. Endorfinele, de asemenea, joaca un rol foarte important in relaxarea organismului. Prin adoptarea unui scurt program de antrenament, corpul si mintea ta se vor relaxa mult mai usor.

Cortizolul – Cortizolul este un hormon eliberat in timpul perioadelor de stres si este responsabil pentru multe dintre simptomele asociate cu anxietatea. Alergarile ard cortizolul in exces, reducand considerabil simptomele asociate anxietatii.

Starea generala de sanatate – alergarile au capacitatea de a afecta pozitiv fiecare componenta a starii tale de sanatate. Alergarile ajuta inima si plamanii sa respire mai eficient. Alergarile te echilibreaza din punct de vedere hormonal si iti imbunatatesc puterea musculara.

Unele studii au demonstrat faptul ca jogging-ul regulat poate fi la fel de puternic sau chiar mai puternic in comparatie cu unele dintre cele mai cunoscute medicamente pentru anxietate din lume. Jogging-ul ar trebui sa faca parte din rutina ta zilnica in cazul in care suferi de anxietate.

2. Respiratia

Un alt aspect care de multe ori contribuie la anxietate si la atacuri de panica este respiratia slaba. Foarte multe persoane care sufera de anxietate sufera de probleme de hiperventilatie. Anxietatea si tresul determina organismul sa respire un pic mai repede. De asemenea, anxietatea te face sa te concentrezi prea mult pe respiratie si sa inspiri un pic mai mult aer decat ai nevoie.

De aceea, ar trebui sa practici anumite exercitii re-formare a respiratiei. Scopul acestor exercitii este acela de a incetini respiratia. O metoda include:

Inspira pe nas timp de 5 secunde.

Tine-ti respiratia timp de 2 secunde.

Expira pe gura timp de 7 secunde.

Exista si alte tipuri de exercitii pe care le poti incerca. Efectuarea acestor tipuri de exercitii zilnic iti poate re-instrui corpul intr-un mod care sa previna hiperventilatia, si  astfel, sa poata fi reduse unele dintre simptomele anxietatii.

3. Verifica-ti dieta

Dieta este un factor care poate afecta considerabil anxietatea, desi nu foarte multe persoane iau in considerare acest aspect. Eliminarea uleurilor, grasimilor trans, alcoolului si cantitatilor mari de cofeina este necesara. Toate acestea accentueaza simtomele anxietatii.

Cu toate acestea, dieta ta rareori poate fi singurul factor care contribuie la aparitia anxietatii, asta doar daca nu suferi de anumite deficiente nutritive foarte importante. Verifica-ti dieta pentru a vedea daca aceasta este saraca in urmatorii nutrienti:

Magneziu

Vitamina B12

Vitamina B1

Vitamina D

O deficienta de toti acesti nutrienti poate cauza simptome de anxietate.