OPT super-alimente care iti pot vindeca intregul organism

2217

Conditiile agricole precare, combinate cu ingineria de prelucrare a semintelor ne-au lasat cu foarte putine alegeri in materie de alimente santatoase. De aceea, este necesar, mai mult ca niciodata, sa-i asiguram organismului toti nutrientii de care are o atat de mare nevoie. Considerati includerea acestor super-alimente in dieta dumneavoastra pentru o mai buna functionare a organismului:

8. Aloe Vera

aloe vera

Aloe Vera contine 20 de minerale, 12 vitamine, 18 aminoacizi, 200 de compusi activi (fitonutrienti); are prorietati antibacteriene, ativirale si antifungice puternice.

Beneficii:

•Usureaza inflamatiile si durerile asociate artritei

•Vindeca ulcerele si o varietate larga de tulburari si complicatii digestive

•Trateaza candida si parazitii intestinali

•Reduce riscul aparitiei atacului de cord si accidentului vascular cerebral

•Inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase

7. Polenul de albine

02

Polenul de albine este o sursa foarte bogata de carotenoizi, 22 de aminoacizi si enzime. De asemenea este o foarte buna sursa de vitamine din complexul B, vitamina C si E si peste 68 de minerale.

Beneficii:

•Lupta impotriva cancerului, diabetului, artritei si depresiei

•Promoveaza rezistenta si energia organismului

•Creste puterea de memorie si de concentrare

•Imbunatateste fertilitatea si imbunatateste activitatea sexuala

•Creste rezistenta la infectii

6. Maca

03

Maca este un “super-aliment” foarte bogat din punct de vedere nutritiv si este o sursa completa de aminoacizi. Este foarte bogata in vitaminele din complexul B, vitaminele C si E si este o sursa foarte buna de cupru, fier, potasiu, calciu, magneziu, fosfor si zinc.

Beneficii:

•Lupta impotriva anemiei

•Reduce oboseala cronica

•Lupta impotriva stresului si impotriva depresiei

•Imbunatateste libidoul si fertilitatea

•Imbunatateste functionarea glandelor suprarenale

•Imbunatateste memoria

5. Reishi

04

Reishi este o sursa foarte bogata de antioxidanti. De asemenea,  este o foarte buna sursa de vitamine ale complexului B, precum si potasiu, niacina, magneziu, seleniu, cupru si fosfor.

Beneficii:

•Combate afectiunile sistemului imunitar, cum ar fi alergiile, artrita si cancerul

•Reduce stresul fizic si mental

•Reduce inflamatiile

•Protejeaza ficatul

•Tratament impotriva tulburarilor digestive

4. Fructele de padure Goji

05

Goji contin 18 aminoacizi, 21 de minerale, vitamina A, complexul B, vitamina C si E, precum si antioxidanti de o calitate superioara.

Beneficii:

•Imbunatatirea semnificativa a functionarii sistemului imunitar

•Protejeaza ADN-ul

•Protejeaza sanatatea ochilor si a ficatului

•Reduc inflamatia

•Protejeaza sistemul cardiovascular

•Imbunatatirea starii de spirit si a libidoului

3. Chlorella

01

Chlorella este o sursa foarte bogata de proteine complete, o sursa foarte bogata de clorofila si este bogata in intregul spectru de vitamine. De asemenea, este o sursa foarte importanta de fier si zinc, precum si magneziu, fosfor, calciu si potasiu.

Beneficii:

•Detoxifierea organismului de biotoxine si de metale grele

•Sprijina tratamentul impotriva candidozei

•Lupta impotriva cancerului

•Previne si poate reprezenta un tratament adiacent impotriva diabetului

•Imbunatateste rezistenta la insulina

•Reduce durerile asociate cu artrita si fibromialgia

•Sprijina vindecarea si repararea tesuturilor

•Reduce si elimina problemele digestive

2. Canepa

07

Canepa contine 20 de aminoacizi si este o sursa completa de proteine vegetale. De asemenea, este cea mai abundenta sursa de acizi grasi esentiali a naturii, avand un raport perfect intre omega3 si omega6 (3/1).

Beneficii:

•Fortifica sistemul imunitar

•Reduce inflamatiile

•Imbunatateste memoria si previne degenerarea tesutului cerebral

•Previne aparitia afectiunilor pielii

•Mentine tractul digestiv sanatos si curat

•Ajuta la prevenirea cancerului

•Ajuta la reducerea riscului de diabet zaharat

1. Nuca de cocos

06

Nuca de cocos este o excelenta sursa de acizi grasi, incusiv acidul lauric si acidul caprilic, acizi cu proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale puternice. De asemenea, este o sursa foarte importanta de vitamine B si o importanta sursa de cupru, calciu, fier, mangan, magneziu si zinc.

Beneficii:

•Imbunatatirea functionarii sistemului imunitar

•Previne degenerarea tesutului cerebral

•Reduce inflamarea articulatiilor si a muschilor

•Potejeaza ficatul

•Ucide bacteriile si parazitii

•Protejeaza impotriva cancerului si impotriva altor afectiuni imunitare

•Promoveaza sanatea sistemului digestiv si usureaza simptomele relfuxului gastroesofagian