Cele OPT alimente foarte bogate in MAGNEZIU: un mineral important pentru diabetici, insomnie si multe altele

1703

7. Avocado

Avocado este recunoscut pentru continutul bogat de grasimi sanatoase. Cu toate acestea, foarte putini cunosc faptul ca avocado este o excelenta sursa de magneziu. Un singur avocado o sa-i asigure organismului peste 60 de miligrame de magneziu.

6. Fasole, Linte si Soia

Cu toate ca exista anumite ingrjorari cu privire la fasole, linte si soia datorita continutului de fitoestrogeni, legumele de mai sus contin o cantitate importanta de magneziu. De exemplu, o cana de fasole contine aproximativ 150 de miligrame de magneziu.

5. Cereale integrale

Cerealele integrale precum orezul brun, quinoa, orzul, ovazul contin cantitati mari de magneziu. De exemplu, o cana de orez brun fiert contine in jur de 86 de miligrame de magneziu.

4. Verdeturi

Kale, Spanacul, Varza neagra, Chardul elvetian, precum si orice alte legume care au frunze inchise la culoare, inclusiv frunzele de papadie si cele de sfecla, vor furniza organismului  un nivel ridicat de magneziu. O cana de spanac fiert, de exemplu, va furniza organismului 157 miligrame de magneziu.

3. Ciocolata Neagra

Ciocolata neagra, datorita continutului mare de cacao, este foarte bogata in anti-oxidanti si contine o cantitate destul de mare de magneziu. Doar o suta de grame de ciocolata neagra ofera aproximativ 230 de miligrame de magneziu.

2. Mirodenii 

Coriandrul, Salvia sau Busuiocul aprovizioneaza organismul cu micronutrienti si alte minerale. Aceste mirodenii sunt extraordinar de benefice pentru sanatatea dumneavoastra si le puteti adauga aproape oricarui preparat. O lingura de mirodenii contine aproximativ 700 de miligrame de magneziu.

1. Tarate de orez

Acestea sunt destul de greu de gasit in magazinele obisnuite, dar cu siguranta le puteti gasi la magazinele naturiste. Taratele de orez au o valoare extraordinara datorita cantitatii mare de magneziu pe care acestea o contin. O suta de grame de tarate de orez contin 781 de miligrame de magneziu, dublul dozei zilnice recomandate.