Motivul stiintific pentru care perceptia iti creeaza realitatea

1703

In Republica, filosoful grec Platon ne impartaseste Alegoria Pesterii. In aceasta poveste el compara omenirea cu un grup de oameni care si-au petrecut intreaga lor viata in limitele unei pesteri. In fiecare zi acestia vad umbre miscandu-se pe pereti si fiind incapabili sa vada obiectele din afara pesterii care cauzeaza acele umbre, ei cred intr-un mod eronat ca acele umbre sunt singura realitate existenta. Omenirea, a sustinut Platon in anul 380 i.Hr., traieste in intuneric, dar nu are instrumentele necesare pentru a vedea lumina. El continua si-l compara pe filosof, pe cel iluminat, cu cineva care se ridica si iese in afara pesterii. Acesta nu mai este un prizonier al perceptiei, el vede complet lumea.

“Daca usile perceptiei ar fi curate, fiecare lucru ni s-ar parea asa cum este, infinit.” – William Blake

Cele cinci simturi sunt instrumentele prin intermediul carora experimentam experienta umana. Cu toate acestea, cele cinci simturi nu pot reprezenta intreaga profunzime a realitatii. Creierul uman este un filtru care, din informatiile nelimitate din jurul nostru, preia in mod selectiv frecvente energetice. Asemenea unui cadran de radio, simturile se concentreaza asupra energiei din jurul tau si le regleaza in concordanta cu frecventa lumii materiale. Simturile noastre ascund mult mai mult decat ne dezvaluie.

Lumina vizibila, cea perceputa de ochiul uman, este formata din lungimi de unda de aproximativ 780 nanometri si 390 de nanometri. In uriasul spectru electromagnetic, portiunea de lumina pe care o putem vedea este foarte mica. Pentru a pune acest lucru intr-un context pentru a fi mai usor de inteles, daca am lua intregul spectru de lumina si l-am condensa la dimensiunea fluviului Mississipi care are o lungime de 3733 de kilometri, partea care ar putea fi vizibila de ochiul uman ar fi de  de mile, partea care ar putea fi vizibila de ochiul uman ar fi de 20 de centimetri. Aproape toata lumina nu poate fi vazuta, deoarece ea exista pe o frecventa dincolo de perceptia noastra. Acelasi lucru este valabil si in cazul celorlalte simturi ale noastre. Oare inseamna asta ca exista un univers mult mai detaliat si mult mai expansiv decat cel pe care il putem percepe prin intermediul simturilor noastre? Da. Atunci cand experimentam lumea prin filtrul mintii umane, este ca si cand privim niste umbre asemenea acelora care apar in pestera lui Platon.

Constiinta este o plasa

Priveste-ti constiinta ca fiind o plasa. Atunci cand arunci o plasa mica, capturezi o cantitate mica de informatii. Atunci cand arunci o plasa mare, capturezi o cantitate mai mare de informatii. Suntem inconjurati moment de moment de o inteligenta infinita. Carl Jung a numit aceasta inconstienta infinita “inconstientul colectiv”, o cunoastere impartasita de umanitate care traieste sub suprafata mintii noastre constiente. Cu cat plasa este mai mare, cu atat mai mult putem aduce acest subconstient colectiv la suprafata sub forma de ganduri si astfel, putem afla adevarul, creativitatea si succesul, care altfel nu ar  putea fi la indemana noastra.

Cum poti arunca o plasa mai mare? Prin extinderea constiintei tale. Cum iti poti extinde constiinta? Invatand sa ai incredere in necunoscut.

Puterea noastra nu vine din ceea ce putem vedea, cum ar fi banii, statutul social sau posesiunile materiale. Puterea noastra vinde din ceea ce nu putem vedea. Este foarte important sa ne eliberam de atasamentele fata de acel mic cunoscut pentru a atinge un necunoscut mult mai mare. Constiinta iti creaza credintele, credintele iti creaza gandurile, gandurile iti creaza frecventa si frecventa iti creaza realitatea. Cu cat ai mai multa incredere in necunoscut si cu cat iti extinzi mai mult constiinta, cu atat mai mare control ai asupra vietii tale.

Este mult mai dureros sa te agati de o viata nesatisfacatoare decat sa faci un salt in necunoscut catre o viata traita in numele adevaratelor tale scopuri interioare. In cazul in care te temi sa faci o schimbare semnificativa, acest lucu se datoreaza faptului ca asociezi mai multa durere fata de saltul in marele necunoscut in comparatie cu situatia actuala de viata. Cu scopul de a-ti schimba viata pe deplin este foarte important sa asociezi mai multa durere fata de situatia actuala de viata, in comparatie cu durerea pe care o asociezi pasilor facuti in necunoscut.

Descoperirea incepe ca imaginatie

Imaginatia precede stiinta. Convingerile preced succesul. Legile fizicii si biologiei sunt facute din aceasi imaterialitate precum sunt si gandurile noastre. Totul este energie, vibratie si constiinta. In cazul in care am putea pasi in afara celor cinci simturi am reusi sa vedem adevarata realitate, natura energetica a materiei si detaliile incredibile pe care le cuprinde aceasta. Dincolo de limitarile impuse de frecventa perceptiilor noastre, exista o singura energie. Unii oameni o numesc iubire.

“Trebuie sa vad inainte sa cred”, spune ego-ul. In acest caz, cu toate acestea, totul este invers. Nu poti experimenta  orice realitate pana in momentul in care nu te afli in aliniere vibrationala cu realitatea respectiva. Atunci cand intelegem ca realitate vine din interior, un adevar mai profund iese la iveala – este important sa credem fara sa vedem.