DOUAZECI de lucruri interesante pe care nu le stiai despre comportamentul uman

1597

 

Iata douazeci de lucruri interesante pe care nu le stiai despre comportamentul uman:

 

20. Plictiseala are partea sa buna. Oamenii plictisiti se afla in cautarea anumitor modalitati prin care pot face lucruri bune, avand in vedere ca divertismentul nu reprezinta un aspect important al vietii lor.

19. Nu toate riscurile sunt la fel pentru toata lumea. Aceeasi persoana careia-i este frica de seful ei nu-i este frica sa sara cu parasuta. Persoana care are curajul sa dreseze tigrii devine jenata atunci cand vorbeste cu o femeie frumoasa.

18. Oamenii regreta deciziile rapide, chiar daca rezultatele sunt satisfacatoare.

17. Atunci cand oamenii nu detin controlul asupra a ceea ce se intampla, acestia au tendinta de a vedea lucruri care nu exista si dezvolta teorii ale conspiratiei.

16. Cu cat o decizie este mai complexa si mai importanta, cu atat mai mare este tendinta de a lasa lucrurile asa cum sunt.

15. Frumusetea dezvolta dorinta de posesivitate in noi. Majoritatea oamenilor fac mari eforturi pentru a obtine obiectul asociat frumusetii.

14. Mai fericit nu este cel care are foarte multi bani, mai fericit este cel care are mai multi bani decat vecinul sau. Oamenii se comparata in mod constant cu ceilalti din jurul lor pentru a se simti superiori intr-un anumit aspect al vietii lor.

13. Oamenii de succes sunt considerati a fi oameni inteligenti si vice-versa. De multe ori, oamenii au tendinta sa creada ca persoanele de succes sau persoanele care sufera in viata merita acel lucru.

12. Aspectul fizic joaca un rol important chiar si atunci cand doi candidati sunt votati in timpul alegerilor prezidentiale. Maturitatea si aspectul fizic au fost doua dintre cele mai importante criterii dupa care s-au ghidat alegatorii in alegerea lor.

11. Corelatia dintre aspectul fizic si onestitatea unei persoane poate fi inselatoare. Oamenii tind sa aibe mai multa incredere in aspect decat in sinceritate.

10. Comportamentul ne afecteaza moralitatea. Oamenii care au mintit, au tradat pe cineva sau se fac vinovati de comiterea unui act de imoralitate vor incepe sa perceapa binele si raul intr-un mod deteriorat.

9. Atunci cand oamenii se simt priviti, se comporta mai elegant. Chiar si iluzia de a te simti privit functioneaza.

8. Minciuna necesita foarte mult efort psihic. O persoana care minte trebuie sa tina cont, in acelasi timp, de minciuna pe care tocmai a zis-o si de adevar, cu scopul de a-l ascunde. Ca rezultat, folosirea propozitiilor simple este mai eficienta atunci cand mintim.

7. Majoritatea persoanelor se comporta in felul “cum era de asteptat”, in cazul in care sunt nevoiti sa ia o decizie morala in fata cuiva.

6. Oamenii au tendinta de a comite acte de imoralitate sau de a refuza sa acorde ajutorul cuiva in cazul in care efortul nu este necesar si in cazul in care nu sunt nevoiti sa refuze acea persoana intr-un mod direct.

5. Sentimentul de rigiditate si duritate aduce cu el inflexibilitate. Oamenii care stau asezati pe scaune din materiale dure sunt mult mai rigizi in comportament in cadrul negocierilor.

4. Comportamentul oamenilor este afectat de senzatiile corporale. De exemplu, exista o asociere puternica intre greutatea fizica si trasaturi de caracter precum “seriozitate” si “importanta”.

3. Oamenii cred cu sinceritate ca opiniile lor negative despre ceilalti sunt adevarate si ca nu ar exista nicio legatura intre aceste opinii si increderea lor in sine. De fapt, umilirea celorlalte persoane le permite sa-si restaureze propria lor stima de sine.

2. Persoanele cu stima de sine scazuta au tendinta de a-i umili pe ceilalti.

1. Persoanele care au un nivel ridicat de testosteron obtin o placere ciudata prin enervarea celorlalte persoane din jurul lor.

Sursa: learning-mind.com