Cele TREI uimitoare beneficii ale unui vechi si apreciat elixir tibetan – Ceaiul de Unt

1537

Probabil ai auzit de ultimul trend care circula in cercurile oamenilor constienti de importanta sanatatii. In cazul in care nu ai auzit pana acum de cafeaua cu unt, acesta este un scurt rezumat.

Inventata in anul 2009 de catre bloggerul Dave Asprey, aceata licoare este cafea simpla la care se adauga un pic de unt pentru un impuls nutritional si pentru un plus caloric.  Dave sustine ca aceasta uimitoare combinatie poate imbunatati functionarea cognitiva si ca poate declansa pierderea in greutate prin ketoza.

Sigur, aceasta bautura este foarte accesibila si este o alegere care merita sa fie adoptata de catre cei care beau cafea si care au un stil activ de viata, dar cum ramane cu cei care nu beau cafea?

Ceaiul de unt are o indelungata traditie atat in Tibet cat si in India, dar in loc sa adauge untul la cafea, acestia adauga o bucatica de unt la ceaiurile lor traditionale.

Ceaiul traditional de unt se prepara prin fierberea ceaiului de pu-erh in apa timp de mai multe ore pana cand se produce un ceai fermentat de culoare inchisa, care are o aroma foarte pamanteasca. Acest ceai este apoi amestecat cu unt de iac si ocazional cu lapte de iac pentru a forma un ceai cremos si spumos. Multi sunt de parere ca aceasta ar fi sursa de inspiratie a lui Dave si a intregului trend.

In Tibet, acest ceai este tratat ca fiind un pretios produs alimentar. Licoarea are un continut ridicat de micronutrienti si poate oferi sustinerea necesara impotriva elementelor dure din regiune. Nativii din zona sunt cunoscuti pentru obiceiul lor de a consuma cantitatea uriasa de aproximativ 50 de cescute de ceai de unt de-a lungul unei zile pentru a-si mentine energia.

Acestea fiind spuse, versiunea occidentala a acestei retete este usor optimizata pentru a fi la indemana noastra, dar contine beneficii medicale similare.

Utilizeaza aceste ingrediente de baza pentru a prepara propria ta reteta de ceai de unt si cu siguranta vei putea vedea efectele la nivel mental, fizic si spiritual.

Ingrediente

Ceai Pu-erh

Condimente (Eu prefer ghimbirul, piperul negru, cuisoarele, cardamonul si chimenul dulce)

Unt de o extrem de buna calitate

Ulei de nuca de cocos si lapte

Miere

Mod de preparare

Pur si simplu pune mix-ul de condimente timp de 20 de minute intr-o oala cu apa clocotita. In ultimele cinci minute adauga ceaiul. Inchide aragazul si strecoara ceaiul. Adauga untul si laptele intr-un vas si integreaza-le cu ceaiul strecurat. Amesteca ingredientele cu un tel sau cu mixerul. Adauga miere dupa gust.

Acestea sunt trei beneficii ale acestui ceai de unt:

#1. Untul de o extrem de buna calitate este bogat in acid linoleic, vitamina A, vitamina K. Acesti nutrienti sunt esentiali pentru mentinerea sanatatii sistemului osos, cardiovascular si reproductiv.

#2. Ghimbirul si piperul negru sunt foarte cunoscute pentru uimitoarele lor proprietati antibacteriene si detin cunoscuti antixodianti care iti pot contribui la eliminarea radicalilor liberi din organism si care pot reduce moartea celulara.

#3. Ceaiul Pu-erh are capacitatea de a contribui la ridicarea nivelului de colesterol bun si la reducerea nivelului de colesterol rau. De asemenea, detine puternice proprietati antimicrobiene.