Cele TREI retete tibetane stravechi pentru o sanatate buna si o viata mai lunga

2174

Medicina tibetana este una dintre cele mai vechi din lume si se bazeaza in principal pe interactiunea dintre natura si organismul uman. Unele leacuri contin peste o suta de ingrediente. Retele pe care le prezentam astazi contin ingrediente obisnuite, cum ar fi usturoiul, lamaile, ghimbirul si mierea. Acestea sunt folosite datorita proprietatilor lor de detoxifiere, de relaxare si de intinerire.  Iata care sunt cele TREI retete tibetane stravechi pentru o sanatate buna si o viata lunga:

1. Bautura tibetana pentru sanatea inimii si a vaselor sanguine

Acest leac este folosit cu scopul de a curata depozitele de grasime de pe peretii vaselor sanguine si pentru a preveni atacurile de cord.

Ingrediente: 1 kg lamai si 300 g de usturoi.

Mod de preparare: Se trec prin blender sau se piseaza lamaile si usturoiul. Amestecul este adaugat intr-o cantitate de 1.5 litri de apa si se fierbe timp de 15 minute. Dupa fierbere, amestecul se pune intr-un borcan cu filet.

Utilizare: 50 ml de suc pe stomacul gol timp de 25 de zile.  Se face o pauza de zece zile si se repeta procedura. Aceasta tratament poate fi repetat de cel mult patru ori consecutiv, cu pauza de zece zile intre tratamente. Se pastreaza la frigider.

2. Ceaiul tibetan pentru relaxare

Acest leac are ca scop relaxarea si detensionarea intregului organism. In plus, calugarii tibetani credeau ca are proprietatea de a prelungi viata.

Ingrediente: 5 g ghimbir ras, 1 lingura de suc de lamaie, 2 linguri de miere, un pic de ardei iute, un pic de anason.

Mod de preparare: Se pun 2 l de apa la fiert si se adauga ingredientele.

Utilizare: Dupa racirea ceaiului, acesta poate fi consumat un pic pe tot parcursul zilei, sau se bea o cana inainte de fiecare masa.

3. Remediu tibetan pentru intinerirea organismului

Acest amestec de usturoi, lamaie si miere este faimos in medicina tibetana si este recunoscut ca fiind un elixir al tineretii.

Ingrediente: 10 capatani de usturoi, Sucul de la 10 lamai, 1 kg de miere.

Mod de preparare: Se amesteca sucul cu mierea, se marunteste usturoiul si se amesteca toate ingredientele. Amestecul se pastreaza intr-un borcan foarte bine inchis vreme de 8 pana la 10 zile.

Utilizare: Se administreaza o singura lingura pe stomacul gol si una inainte de ultima masa.