Cele SASE alternative naturale ale ibuprofenului

1327

Multi dintre noi ar putea fi surprinsi sa afle faptul ca multe dintre medicamentele conventionale sunt inspirate din surse naturale. Companiile farmaceutice desfasoara teste si studii cu privire la eficacitatea unei anumite substante naturale pentru o anume afectiune. De indata ce rezultatele sunt pozitive, acestia vor crea o versiune sintetica, mai potenta, a aceleiasi substante si o vor brevata cu scopul de a putea fi comercializata. Costurile de productie care apar in urma folosirii versiunilor sintetice sunt mult mai reduse, iar in anumite cazuri aproape inexistente. Din moment ce natura ne ofera deja tot ceea ce avem nevoie pentru a face fata afectiunilor de ce nu am incerca variantele mult mai potrivite pentru organism? Iata care sunt cele SASE alternative naturale ale ibuprofenului:

1. Scoarta de salcie alba

Aceasta planta este prima aspirina din lume. Salcia alba contine o substanta denumita salicina, iar aceasta se transforma in acid salicilic atunci cand ajunge in stomac. Acidul salicilic este componentul principal al aspirinei, iar atunci cand acesta este folosit in forma sa sintetica are efecte iritante asupra stomacului. Scoarta de salcie alba este foarte eficienta in ameliorarea durerii, inflamatiei si febrei.

2. Capsaicina

Acest remediu este utiizat la nivel topic si este eficient in calmarea nervilor, ameliorarea durerilor musculare si articulare datorita interactiunii pe care o are cu o substanta chimica din organism cunoscuta sub numele de substanta P, care transmite semnalele de durere la nivelul creierului. Aceasta substanta este adesea intalnita in compozitia gelurilor sau cremelor. Acest remediu poate fi folosit de trei – patru ori pe zi. Din moment ce capsaicina este substanta activa a ardeiului iute, utilizatorii care au folosit aceasta substanta pentru prima data au raportat o slaba durere intepatoare la prima aplicare. Aceasta slaba durere dispare in timp ce pielea ta se obisnuieste cu aceasta substanta.

3. Boswellia

O planta traditionala indiana, Boswellia este disponibila atat sub forma de supliment cat si sub forma de crema. Boswellia detine proprietati anti-inflamatorii care provin din acizii boswellici extrasi din copacul cu acelasi nume. Stimuleaza circulatia sanguina si previne afectiunile inflamatorii si previne deteriorarea tesuturilor. Doza recomandata pentru durere este de 450-750 mg zilnic, timp de 3 pana la 4 saptamani.

4. Gheara matei

De asemenea, cunoscuta si sub denumirea de Uncaria tomentosa, gheara pisicii este cunoscuta ca fiind un puternic agent anti-inflamator, care inhiba producerea de prostaglandina, un hormon care contribuie la aparitia inflamtiilor si a durerii.

5. Acizii grasi Omega3

Acizii grasi omega3 sunt cunoscuti a avea proprietati anti-inflamatorii, iar administrarea acestora este recomandata persoanelor care sufera de artrita si alte afectiuni anti-inflamatorii articulare si intestinale. In plus, acizii grasi omega3 reduc considerabil riscul aparitiei afectiunilor cardi-vasculare.

6. Curcumina

Substanta activa a turmericului este cunoscuta ca fiind un analcezic extrem de puternic. Aceasta blocheaza semnalele de durere care apar la nivelul creierului. Curcumina este extrem de eficienta in tratamentul artritei reumatoide. O doza recomandata pentru durere si inflamatie este de 400 – 600mg de curcumina administrata de trei ori pe zi.