Cele mai intalnite ZECE mituri despre practicarea meditatiei

1282

Cu mai mult de sapte miliarde de minti active in acest moment, exista fluxuri nelimitate de ganduri in aceste minti cu privire la fiecare aspect al realitatii. Unele ganduri se apropie mai mult de realitate, iar altele sunt pur si simplu idei preconcepute. Desi exista conceptii gresite si mituri despre multe subiecte, unul dintre cele mai populare subiecte este meditatia.  Iata care sunt cele mai intalnite ZECE mituri despre practicarea meditatiei:

10. Poti medita doar la o anumita ora si doar intr-o anumita pozitie

04Oricand este un moment in care poti practica meditatia si orice pozitie este potrivita pentru meditatie. Singurul lucru pe care trebuie sa-l iei in considerare este sa nu ai stomacul plin, adica sa nu meditezi imediat dupa ce ai mancat. Cu toate acestea, este de preferat sa meditezi la rasarit si la apus, adica dimineata si seara, deoarece vei avea o alta stare de spirit in decursul zilei.

9. Daca meditezi o sa ajungi un calugar

04

Nu este nevoie sa lasi in urma valorile materiale pentru a medita si pentru a progresa pe calea spirituala. De fapt, calitatea fericirii interioare se imbunateste foarte mult cu timpul. Cu o minte relaxata si impacata vei putea sa traiesti mult mai impacat cu tine insuti si sa impartasesti cu cei din jurul tau din fericirea si din calmul tau interior.

8. Este necesar sa meditezi ore intregi pentru a cunoaste profunzimea acestei practici

04

Nu este necesar sa meditezi ore intregi pentru a avea o experienta profunda in meditatie. Conectarea interioara cu Sursa se poate petrece intr-o fractiune de secunda. In numai 20 de minute de meditatie zilnica poti sa traiesti experienta Sursei, constiintei pure care se afla in fiecare dintre noi. Prin practicarea meditatie pe termen lung, sesiunile tale vor deveni mult mai profunde si se vor imbunatati treptat.

7. Meditatia este o modalitate prin care poti sa fugi de probleme

04

Din contra, meditatia iti ofera puterea interioara de care ai nevoie pentru a-ti infrunta temerile si problemele cu zambetul pe buze. Aceasta practica ne ajuta sa ne descurcam in diferite situatii neprevazute intr-o maniera placuta si constructiva. De asemenea, prin meditatie ne dezvoltam abilitatea de a accepta situatiile asa cum sunt, fara sa ne mai ingrijoram de trecut sau de viitor. Aceasta practica actioneaza precum o umbrela in timpul zilelor ploioase din viata noastra.

6. Meditatia este o controlare a gandurilor

04

Ceea ce trebuie sa ne reamintim este ca, majoritatea gandurilor noastre nu primesc o invitatie sa apara in mintea noastra si de cele mai multe ori devenim constienti de aceste ganduri doar dupa ce acestea au aparut. Gandurile sunt precum norii de pe cer, vin si pleaca, necontrolati de nimeni. In meditatie nu ne dorim sa apara ganduri pozitive si nici nu incercam sa inhibam aparitia gandurilor negative. Controlarea gandurilor implica efort iar cheia catre o stare meditativa este relaxarea mintii si lipsa efortului. Simpla observare a gandurilor ne face sa atingem acea liniste interioara.

5. Meditatia este o auto-hipnoza

04

Meditatia este un antidot impotriva hipnozei. In hipnoza, persoana nu este constienta de ceea ce se intampla in acele momente. Meditatia reprezinta constientizarea fiecarui moment. Hipnoza accelereaza activitatea metabolica iar meditatia reduce aceasta activitate. Cei care practica meditatia cu regularitate nu pot fi hipnotizati cu usurinta.

4. Meditatia este o practica pentru oamenii in varsta

04

Meditatia este o practica universala si ofera valoare oamenilor de pretutindeni, indiferent de varsta. O persoana poate incepe sa mediteze de la varsta de opt sau noua ani. Precum dusul iti mentine curatenia corporala, meditatia este un foarte bun tonic psihic.

3. Meditatia este o practica religioasa

04

Yoga si meditatia sunt practici antice care depasesc cu mult religiile lumii. Meditatia ajuta o persoana sa inteleaga intelesul profund al tuturor religiilor. La fel cum soarele straluceste pentru toata lumea, la fel toata lumea poate beneficia in urma practicarii meditatiei.

2. Meditatia implica concentrare

04

Meditatia este de fapt de-concentrare. Concentrare este un beneficiu al acestei practici. Concentrarea implica efort iar meditatia implica o relaxare totala a mintii. Meditatia implica eliberarea de sub sirul evenimentelor si iluziilor din viata noastra, iar atunci cand acest lucru se petrece experimentam o stare de liniste profunda.

1. Meditatia este doar relaxare

04

In comaparatie cu timpul petrecut pe canapea intr-o stare profunda de relaxare, meditatia produce anumite schimbari in creierul uman pe care relaxarea nu le produce. Asa numita meditatie budista stimuleaza undele cerebrale in lobul stang al creierului, parte asociata sentimentelor pozitive.