Cele 25 de creme si siropuri naturale pentru cafea – Foarte usor de preparat!

1228

Iti place cafeaua sau cunosti o persoana apropiata careia ii place? Acesta este sezonul pentru cele mai extravagante optiuni, iar bautura ta fierbinte preferata nu este o exceptie. Locuri precum Starbucks au dus aromarea cafelelor la un cu totul al nivel. La hipermarket-uri poti gasi raioane intregi dedicate produselor pentru aromarea cafelei. Din pacate, aceste creme si topping-uri contin substante chimice, cum ar fi arome artificiale si neurotoxine, precum aspartamul si sucraloza. Cu siguranta nu-i faci cuiva un bine oferindu-i o cafea care contine toate acele ingrediente.

Aici isi face aparitia o veste importanta: in cazul in care dispui de un aragaz, de o lingurita si de un tel, cele mai extravagante arome pot fi ale tale si la o fractiune din pretul pe care l-ai plati pe versiunile cumparate din magazine.

Urmatoarele alegeri iti pot sari in orice moment in ajutor. Acestea se vor amesteca intr-o baza formata dintr-o cana si jumatate de lapte si o cana si jumatate de smantana (cu un continut redus de grasime). In cazul in care urmezi un stil de viata vegan sau vegetarial, alternativele produselor lactate functioneaza la fel de bine.

Adauga aromele in amestecul format din lapte si din smantana si amesteca compozitia in timp ce este pusa pe aragaz la foc foarte mic. Amesteca continuu pana in momentul in care compozitia este aproape de punctul de fierbere. Nu o aduce pana in punctul de fierbere, deoarece compozitia se va inchega. Apoi, cand este indeajuns de fierbinte, vasul se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se pastreaza in frigider.

Alege-ti aroma preferata:

1. Moca Java – 2 linguri de cacao pudra organic, 4 linguri de zahar brun sau de zahar muscovado;

2. Mocha Java Mexican – 2 linguri de cacao pudra organic, 4 linguri de zahar brun sau de zahar muscovado, 1 lingurita de scortisoara;

3. Ciocolata cu alune de padure – 4 lingurite de Nutella si alune de padure macinate;

4. Turta dulce – 2 lingurite de melasa, 2 linguri de zahar brun sau de zahar de muscavodo, ½ lingurita de ghimbir, ½ lingurita de cuisoare, ½ lingurita de scortisoara;

5. Migdale si caramel – 4 linguri de zahar la alegere, 1 lingurita de extract de migdale;

6. Vanilla Latte – 2 lingurite de extract pur de vanilie, 4 linguri de zahar turbinado sau de zahar alb;

7. Sirop de artar – 6 linguri de sirop de artar pur;

8. Mocha Mint – 2 linguri de pudra de cacao, ½ lingurita de extract pur de menta, 4 linguri de zahar turbinado sau de zahar alb;

9. Cinnamon Roll – 2 lingurite de scortisoara, 1 lingurita de extract de vanilie, 4 linguri de zahar muscovado sau de zahar brun, un praf de sare;

10. Caramel Mockiatto – 6 linguri de zahar de muscovado sau de zahar brun, un praf de sare, 1 lingurita de pudra de cacao organic, ½ lingurita de extract pur de vanilie;

11. Amaretto – 1 lingurita de extract de migdale, 4 linguri de zahar turbinado sau de zahar alb;

12. Cherry Amaretto – 1 lingurita de extract de migdale, 4 linguri de zahar turbinado sau de zahar alb, ½ lingurita de extract de cireste;

13. White Mocha – 1 cana de fulgi de ciocolata alba, 1 lingurita de cacao organic ( se topeste ciocolata in lapte amestecand constant);

14. Mint White Mocha – 1 cana de fulgi de ciocolata alba, 1 lingurita de extract de menta pur;

15. Black Forest – 2 linguri de cacao organic, 4 linguri de zahar muscovado sau de zahar brun, 1 lingurita de extract de cirese;

16. Coconut Mocha – 2 linguri de cacao organic, 4 linguri de zahar turbinado sau de zahar alb, 2 lingurite de extract de nuca de cocos;

17. Irish Cream – 2 linguri de cacao organic, 1 lingurita de extract pur de vanilie, ½ lingurita de extract de migdale, 2 linguri de cafea instant, 4 linguri de zahar turbinado sau de zahar alb;

18. Lichior de oua – 1 lingurita de extract de vanilie pur, 2 lingurite de extract de rom, 1 lingurita de nucsoara;

19. Pumpkin Pie Latte – 3 linguri de piure de dovleac, 1 linguria de condiment pentru placinta de dovleac, 1 lingurita de scortisoara, 4 linguri de zahar muscovado sau de zahar brun, 1 lingurita de extract de vanilie;

20. Hazelnut – 1 lingurita de extract de alune, 1 lingurita de extract pur de vanilie, 4 linguri de zahar turbinado sau de zahar alb;

21. Frangelico Cream – 1 lingura de cacao, 1 lingurita de extract de alune, 1 lingurita de extract de vanilie pur si 4 linguri de zahar muscovado sau de zahar brun;

22. Chai Latte – amesteca 3 pliculete din sortimentul tau preferat de ceai la formarea cremei alaturi de 4 linguri de zahar muscovado sau de zahar brun;

23. Raspberry Cream – 4 linguri de jeleu de zmeura, 2 linguri de cacao;

24. Almond Cream – 2 linguri de cacao, 4 linguri de zahar turbinado sau de zahar alb, 1 lingurita de extract de migdale si 2 lingurite de extract de nuca de cocos;

25. Salted Caramel – 6 linguri de zahar muscovado sau de zahar brun si un praf de sare;

Este foarte important ca toate extractele mentionate ( alune, migdale, nuca de cocos, rom, cirese, menta, vanilie, ciocolata) sa fie pure. Care este aroma ta preferata?