Cele 22 de caracteristici fizice si comportamentale ale reprimarii furiei

1318

Cei mai multi dintre noi nu ne cunoastem cu adevarat. Credem ca ne cunoastem, dar aceasta cunoastere este in mare parte o abstractie mentala. Avem o imagine si o poveste, dar foarte rar avem o imagine completa si onesta a ceea ce suntem cu adevarat. Cu toate acestea, doar cunoscandu-ne pe noi insine intr-un mod cat se poate de onest putem face orice progres real si doar astfel putem contribui in procesul de transformare a lumii din jurul nostru.

Unul dintre cele mai uriase obstacole in acest proces este furia. Asemenea tuturor emotiilor considerate a fi “negative”, suntem invatati sa o reprimam inca de la o varsta frageda, de vreme ce este o emotie considerata a fi “inacceptabila” din punct de vedere social. Astfel, ajungem sa contribuim la acumularea de o multime de astfel de emotii negative care nu vor sa plece din viata noastra, dar care, din pacate, isi gasesc o cale de iesire prin intermediul altor comportamente si prin intermediul unor simptome fizice. Multi dintre noi nu ne dam seama cat de multa furie exista in continuare in interiorul nostru.  Aceasta lista a simptomelor psihologice ale furiei reprimate ar trebui sa-ti ofere o idee foarte clara asupra acestui aspect si sa te ajute sa te privesti pe tine insuti cu o mult mai mare onestitate. Fiecare dintre noi detinem o anumita cantitate de furie in interiorul nostru, dar daca descoperi ca ti se potrivesc mai multe dintre elementele prezentate in continuare, mai mult ca sigur va fi necesar ca in perioada urmatoare sa faci o curatenie mentala.  Terapia, meditatia si dezvoltarea atentiei, toate sunt instrumente potrivite in acest proces, dar este important sa iti amintesti, de asemenea, sa nu te invinovatesti pentru existenta acestor sentimente. In ciuda faptului ca pare paradoxal, acceptarea completa este primul pas catre o schimbare autentica. Compasiunea si dragostea de sine ne pot ajuta sa ne eliberam de anumite aspecte psihologice care nu ne mai servesc.  Numai atunci putem spune cu adevarat ca “lucram cu noi insine”.

Acestea sunt cele 22 de caracteristici ale reprimarii furiei:

#1. Amanarea indeplinirii sarcinilor impuse;

#2. Intarziere perpetua sau obisnuita;

#3. O simpatie pentru umorul sadic sau ironic;

#4. Sarcasm, cinism sau neobrazare in conversatii;

#5. Oftat frecvent;

#6. Politete excesiva, veselie constanta si incercarea de a ramane cu zambetul pe buze indiferent de situatie;

#7. Atitudinea de a zambi in timp ce ranesti emotional pe cineva

#8. Vise tulburatoare sau infricosatoare frecvente;

#9. Voce monotona si controlata;

#10. Dificultatea de a adormi si dificultatea de a dormi toata noaptea;

#11. Plictiseala, apatie, pierderea interesului pentru lucrurile si activitatile care, de obicei, te entuziasmeaza;

#12. Incetinirea miscarilor;

#13. Obosesti mult mai rapid decat de obicei;

#14. Iritabilitate excesiva pentru niste fleacuri;

#15. Esti somnoros in momentele nepotrivite ale zilei;

#16. Dormi mai mult decat de obicei – poate in jur de 12-14 ore zilnic;

#17. Te trezesti obosit, mai degraba decat odihnit sau reimprospatat;

#18. Falci inclestate sau scrasnirea dintilor, in special in timpul somnului;

#19. Ticuri faciale, miscari spasmodice de picior, inclestarea pumnilor si alte acte similare repetate facute involuntar sau inconstient;

#20. Muschii gatului si ai umarului rigizi si inflamati;

#21. Depresie, perioade extinse de dispozitie proasta fara nici un motiv;

#22. Ulcer gastric;