Cei PATRU factori care ne degradeaza ADN-ul

1680

Oamenii de stiinta au descoperit “gena alergiilor” si sunt convinsi ca in cele din urma alergiile sunt o anomalie genetica care poate evolua. In conformitate cu aceasta ipoteza, studiile stiintifice au concluzionat ca genele umane nu sunt statice.

De fapt, genele se pot si se schimba in timpul vietii unei persoane. Stilul de viata si factorii de mediu pot provoca distrugerea sau transformarea ADN-ului uman. Acest proces se transmite din generatie in generatie, fapt ce schimba intr-o anumita masura datele pe care le cunoastem in prezent. Adevarul este ca o serie de lucruri din viata de zi cu zi ne afecteaza deja ADN-ul. Iata PATRU dintre factorii care ne degradeaza ADN-ul:

1. Radiatiile telefoanelor mobile

adn umanDe ani de zile, oamenii de stiinta au insistat asupra  faptului ca ADN-ul uman este afectat in urma folosirii telefoanelor mobile. Mai multe studii au confirmat aceasta ipoteza, dar cei mai multi dintre noi continuam sa tinem telefonul la ureche in ciuda tehnologiei handsfree. Cu toate acestea, multe versiuni ale acestei tehnologii ofera casti fara fir, iar acestea sunt o alta alegere gresita.

2. Pesticidele si ingrasamintele

adn umanUn alt dusman al ADN-ului uman sunt pesticidele si ingrasamintele. Fiecare dintre noi consumam an de an o cantitate considerabila de astfel de substante. Chiar daca esti un fan al produselor ecologice, adevarul este ca nu le poti evita complet. Diferitele substante cu care sunt stropite fructele si legumele, au ca scop accelerarea maturizarii lor, dar din pacate acestea contribuie la o mutatie a ADN-ului uman. O alegerea ar fi reprezentata de produsele ecologice, dar nici acestea nu ne pot proteja pe deplin de acest pericol.

3. Plasticul

adn uman

Unul dintre cei mai mari inamici ai ADN-ului uman este plasticul. In cazul in care te gandesti ca acest material nu este periculos deoarece noi nu consumam plastic, atunci probabil ar trebui sa iei in consierare faptul ca produsele alimentare invelite in acest material au capacitatea de a absorbi plasticul, iar ca rezultat acesta patrunde si in organismul nostru. De fapt, potrivit cercetarilor desfasurate de Prof. Dr. Sherry Rogers, o persoana poate “consuma” in medie aproximativ 210 micrograme de plastic zilnic doar din produsele alimentare ambalate in acest material. De asemenea, acest material este suspectat a fi o cauza a multor tipuri de cancer.

4. Stresul

adn uman

Stresul este un vechi dusman al ADN-ului. Consumul de antioxidanti si polifenoli pot ajuta la combaterea stresului si la prevenirea inmultirii radicalilor liberi in organism. O dieta foarte bogata in fructe si legume de culoare inchisa si ceai verde va poate ajuta sa va mentineti starea de santatea fizica si mentala si nu in ultimul rand sa preveniti mutatiile ADN-ului.

 

 

 

Sursa