Bere de ghimbir (fara alcool) – Tratamentul natural pentru inflamatii cronice, durere si migrene

1911

In medicina holistica traditionala, ghimbirul este adesea folosit in tratamentul diferitelor afectiuni, care variaza de la greata la durere. Ghimbirul are proprietatea de a reduce greata si varsaturile, dar asta nu e tot.

Lista beneficiilor oferite de acest condiment pare a fi fara de sfarsit. Timp de mai mult de 2000 de ani, chinezii au utilizat ghimbirul pentru a trata greata, afectiunile digestive, artrita, precum si afectiunile cardiovasculare.

Ghimbirul, cel mai versatil condiment cunoscut, are proprietatea de a  reduce inflamatia cronica, durerea si migrenele. De asemenea, este benefic si in tratamentul ulcerului, gutei si diabetului. Ghimbirul contine gingerol si sogaol, acestia fiind compusii activi care-i ofera uimitoarele sale puteri tamaduitoare.

Bere de ghimbir (fara alcool) – Tratament pentru inflamatii cronice, durere si migrene

Aceasta bautura este inventia medicului de origine canadiana Dr. Thomas Cantrell.

Ghimbirul este un condiment foarte bogat in potasiu, un mineral foarte important pentru functionarea normala a sistemului cardiovascular si in mangan, un mineral care creste rezistenta organismului la diferite afectiuni si care are proprietatea de a intari mucoasa inimii si a sistemului cardiovascular.

De asemenea,  ghimbirul este foarte bogat in siliciu, un mineral care contribuie la mentinerea sanatatii pielii, parului, dintilor si unghiilor tale. Contine vitaminele A, C, E, complexul de vitamine B si minerale precum magneziu, fosfor, sodiu, fier, zinc, calciu si beta-caroten.

Bere de ghimbir – Reteta

Ingrediente

• 250 de grame de ghimbir proaspat tocat marunt

• 500 de ml de apa

• Miere

• Apa carbogazoasa

• Sucul de la 1 lime

Mod de preparare

Se pune la fiert intreaga cantitate de apa (500ml). Cand apa a inceput sa fiarba, se adauga ghimbirul. Se reduce focul la minim si se mai lasa amestecul la fiert timp de 3-4 minute. Apoi, se ia de pe foc si se strecoara.

Bautura se serveste astfel: 1 parte sirop de ghimbir si 3 parti de apa carbogazoasa. Se serveste cu gheata si se indulceste dupa gust cu miere. Adauga un strop de suc de lime si berea de ghimbir este gata!