Adaptogenii preferati ai nutritionistului pentru eliminarea stresului din viata ta!

1682

#2. Ashwagandha

Ashwagandha este o radacina puternica care calmeaza sistemul fiziologic si nervos al organismului. Acest adaptogen foarte bogat in minerale ajuta tiroida, calmeaza anxietatea, imbunatateste somnul si contribuie la cresterea virilitatii. Bogat in antioxidanti, ashwagandha stimuleaza glanda tiroida si secretia de hormoni tiroidieni, stimuleaza imunitatea si creste productia de sange. Nu ar trebui sa fie o surpriza ca relaxarea si cresterea fluxului sanguin au ca rezultat un efect pozitiv asupra libidoului si asupra sanatatii sexuale.

#3. Cordyceps

Cordyceps este o ciuperca foarte bogata in antioxidanti, cu efecte anti-imbatranire si proprietati anti-inflamatorii asupra organismului. Exista in continuare o dezbatere pentru a se stabili daca aceste ciuperci sunt din punct de vedere tehnic “imunomodulatoare”, dar beneficiile lor merita sa fie mentionate, indiferent de acest aspect.

Cordyceps poate ajuta la controlul insulinei si a zaharului din sange – doi factori importanti pentru protejarea masei musculare si in cazul arderii grasimilor pentru energie. Cordyceps a fost, de asemenea, asociat cu o crestere a libidoului prin restabilirea echilibrului hormonilor sexuali. Cordyceps combate in mod natural oboseala fizica si mentala prin cresterea productiei sursei principale de energie a corpului nostru, ATP.

#4. Busuiocul

Mentionat ca fiind “Medicamentul mama al naturii” si “Regina plantelor” in Aurveda, busuiocul contine multe proprietati anti-inflamatorii, antibacteriene si anti-stres. Acesta contine substante chimice care ajuta la combaterea stresului cronic prin consolidarea sistemului imunitar. De multe ori consumat sub forma de ceai, acesta este modul perfect de a incepe sa faci cunostinta cu plantele adaptogene.

#5. Astragalus

Folosit in medicina chineza, Astragalus stimuleaza imunitatea si usureaza efectele stresului. Acesta creste cantitatea de compusi anti-stres produsi in mod natural de organismul nostru pentru a preveni si a repara deteriorarile cauzate de stres. Acesta poate reduce, de asemenea, capacitatea hormonilor de stres, cum ar fi cortizol, de a se lega de receptori.