Acestea sunt cele TREI deficiente care iti pot distruge calitatea de viata!

1157

La baza oricarei probleme de sanatate, se afla de obicei o anumita deficienta nutritiva care compromite functionarea eficienta a organismului. Cu tot felul de soluri pline de ingrasaminte, cu tot felul de alimente procesate si cu o slaba absorbtie nutritiva, este extrem de usor pentru organismul tau sa devina lipsit de substantele nutritive esentiale.

Desi fiecare dintre noi putem avea propriul nostru set de deficiente, datorate istoriei si stilului nostru de viata, exista trei deficiente comune la nivel mondial, care, daca ar fi adresate, ar avea un impact pozitiv semnificativ asupra starii de sanatate a organismului si asupra calitatii de viata in general.

Acestea sunt cele TREI deficiente care iti pot distruge calitatea de viata:

1. Vitamina D

Vitamina D este adesea numita “vitamina soarelui”, dar ea este de fapt un hormon neuroregulator. Aceasta vitamina joaca un rol foarte important in prevenirea cancerului, in reducerea intensitatii depresiei, in imbunatatirea sanatatii sistemului osos, in imbunatatirea functionarii creierului, a inimii si nu numai.

Din pacate, pozitia noastra geografica, stilul de viata, precum si alegerile alimentare au facut ca obtinerea unor niveluri adecvate de vitamina D sa fie o sarcina destul de dificila. Factorii care pot duce la reducerea absorbtiei de vitamina D, includ:

• O zona geografica care are mai putin de 9 luni complete de soare;

• Desfasurarea activitatilor in interior;

• Aplicarea protectiei solare inainte de o expunere adecvata la soare, astfel blocandu-se absorbtia vitaminei D;

• Dieta saraca in alimente bogate in vitamina D;

Deficienta de vitamina D poate provoca tot felul de probleme de sanatate, cum ar fi astmul, depresia, afectiuni cardiovasculare, hipertensiune arteriala, artrita reumatoida, scleroza multipla, cancer, boala parodontala si diabet.

Cu toate acestea, deficienta de vitamina D poate fi remediata prin:

• Alegerea mai multor alimente bogate in vitamina D, cum ar fi uleiul de ficat de cod, somon, ton, ciuperci si oua. Aceasta alegere este si mai importanta in perioada anotimpului rece.

• Administrarea unui supliment de vitamiana D3 (Vigantoletten) in timpul lunilor de iarna sau utilizarea unei lampi cu ultraviolete.

• Alocarea a 30 de minute zilnic pentru a iesi la soare, cel putin cu bratele si cu mainile expuse.

• Utilizarea lotiunilor de protectie solara non-toxice numai dupa ce ai fost expus in intervalul orar adecvat la lumina solara;

In cazul in care nu esti sigura daca suferi de o deficienta sau nu, nivelurile de vitamina D din organism pot fi verificate cu un simplu test. Unii medici sunt de parere ca nivelurile sub 32ng/ml sunt suficiente,  dar nivelurile optime de vitamina D sunt intre 6-10 ng/ml.

Aici poti afla care sunt cele mai importante surse alimentare de vitamina D (click)

2. Magneziu

Magneziu, adesea numit “mineralul miracol”, este un nutrient vital care ajuta la mentinerea:

• Sanatatii inimii tale;

• Functionarea eficienta a sistemului muscular;

• Echilibrarea nivelului de zahar din sange;

• Mentinerea sanatatii sistemului osos;

• Contribuie la eficienta digestiei;

• Promoveaza un somn de calitate;

• Reduce nivelurile de stres;

• Imbunatateste functionarea metabolismului;

Din pacate, datorita stilului de viata si alegerilor alimentare, multi oameni sufera de deficiente in ceea ce priveste acest mineral foarte important. Prin urmare, din ce in ce mai multe persoane sufera de afectiuni cardiovasculare, de crampe musculare, de diabet, de stres, de osteoporoza si de afectiuni digestive.

In cazul in care banuesti ca suferi de o deficienta, asigura-i organismului tau alimente bogate in magneziu, precum semintele de dovleac, cacao, nuci de Brazilia, seminte de susan si migdale. Pentru cresterea biodisponibilitatii, asigura-te ca nucile si semintele mentionate sunt hidratate inainte de a le consuma (aici poti afla cum – click).

Acestea sunt cele mai bune surse alimentare de magneziu (click)

3. Enzime

Enzimele sunt substantele care fac viata posibila. Acestea sunt necesare pentru orice  reactie chimica care are loc la nivelul organismului uman. Fara enzime, nici o alta activitate nu ar mai avea loc, deoarece nici vitaminele, nici mineralele si nici hormonii nu-si pot duce la indeplinire atributiile fara aceste enzime.

Din pacate, datorita naturii lor delicate, enzimele nu supravietuiesc bine in timpul gatitului si prelucrarii excesive a alimentelor. Ca rezultat al neglijentei noastre fata de consumul de alimente crude, integrale, experimentam conditii de sanatate legate de fiecare sistem al organismului.

Daca doresti sa te asiguri ca organismul tau primeste suficiente enzime in viata de zi cu zi, consuma legume si fructe crude, foarte bogate in enzime, cum ar fi papaya, ananas, pepeni, mango, kiwi, struguri, avocado, polen de albine, kefir, legume fermentate si iarba de grau.