Acest doctor a ajutat mii de pacienti sa scape de grasimea abdominala cu acesti 5 pasi simpli!

1395

Grasimea abdominala depaseste cu mult felul in care arati intr-un costum de baie. Astazi, mai mult de 30% din adultii romani sunt supraponderali – ceea ce duce la cresterea riscului aparitiei bolilor cronice, inclusiv boli de inima, accident vascular cerebral, diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arteriala si cancer.

Multi hormoni contribuie la acumularea de grasime in zona abdomenului, dar cel mai important este insulina – nivelurile crescute de insulina semnaleaza organismul nostru sa stocheze grasime in zona abdominala.

De aceea, cu scopul de a elimina grasimea abdominala este neesar sa ne ajutam propriul organism sa produca mai putina insulina. Cea mai eficienta si metoda recomandata prin care putem face asta este prin reducerea sau eliminarea zaharului din alimentatie. Zaharul, in special cel prelucrat si alimentele te tip “junk food” deturneaza chimia creierului si metabolismul organismului pentru a crea rezistenta la insulina si toate repercursiunile acesteia.

In plus, spre deosbire de alte calorii, zaharul afecteaza comenzile normale ale apetitului. Acesta este unul dintre motivele pentru care nu putem sa renuntam la dulciurile noastre preferate. Din pacate, mult prea multi oameni sunt supraponderali din cauza acestei substante, media de consum fiind de aproximativ 20 de lingurite zilnic, repercursiunile acestui obicei fiind afisate sub forma grasimii abdominale letale.

Vestea buna este ca avem puterea de a lupta impotriva grasimii abdominale si impotriva obezitatii. „Am vazut mii de pacienti facand tocmai asta.”, spune cunoscutul Dr. Mark Hyman. Prin reducerea drastica a consumului de zahar si prin aplicarea acestor cinci strategii, vei putea sa contribui la normalizarea nivelului insulinei, sa elimini incapatanata grasime abdominala si sa contribui din plin la imbunatatirea starii generale de sanatate a organismului tau.

#1. Mananca mancare adevarata

Alimentele bogate in nutrienti produse de natura, nu de fabrici, sunt cele care satisfac pe deplin nevoile organismului tau si cele care te vor satura. Si, ca rezultat, vei manca mai putin. Alege legumele cu frunze verzi si include proteine la fiecare masa, deoarece proteinele te vor tine satul mai mult timp.

De asemenea, administrarea adecvata de vitamine si minerale iti va ajuta organismul sa arda caloriile mai eficient, iti vor regla apetitul, vor reduce inflamatia, vor sprijini detoxifierea si digestia, vor reglementa hormonii de stres si vor creste sensibilitatea celulelor la insulina.

#2. Gestionarea stresului

Stresul cronic are efecte grave asupra creierului tau, cauzand micsorarea acestuia si acumularea de tesut gras la nivelul abdomenului.

De fapt, nivelurile cronice ridicate ale hormonului cortizol pot duce la cresterea glicemiei, colesterolului si pot cauza aparitia depresiei si dementei. De asemenea, un nivel ridicat de cortizol contribuie la aparitia grasimii abdominale in cazul persoanelor cu rezistenta la insulina sau diabet zaharat de tip 2 care tanjesc dupa zahar si carbohidrati.

Stresul te afecteaza mai mult decat s-ar putea sa realizezi, dar cateva strategii puternice te pot ajuta sa lupti impotriva acestui inamic periculos.

#3. Elimina sensbilitatile alimentare

De cele mai multe ori ne este pofta de alimentele la care suntem alergici. Cu toate ca eliminarea acestora nu este un proces usor, dupa cateva zile, fara acestea, multi dintre pacienti descopera o noua energie interioara, pofte si simptome reduse si o scadere considerabila a grasimii abdominale.

Glutenul si produsele lactate sunt doua dintre cele mai mari, dar exista multe alte sensibilitati care pot face ca pierderea grasimii abdominale sa fie o adevarata provocare.

#4. Opt ore de somn profund

Legatura dintre lipsa somnului si pofta de zahar si carbohidrati este foarte bine documentata. Lipsa somului cauzeaza aparitia acestor pofte nesanatoase prin afectarea hormonilor poftei de mancare. Cu alte cuvinte, atunci cand nu esti odihnit suficient, acele prajiturele aduse de colegul tau devin imposibil de ignorat.

Un studiu recent a constatat faptul ca si o singura noapte partiala de somn poate contribui la rezistenta la insulina. Somul slab poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra hormonilor regulatori de grasime, cum ar fi leptina si grelina.

Pentru a dormi intr-un mod profund este necesara o anume pregatire. Deci, daca doresti sa te odihnesti cu adevarat, nu ezita sa incerci un exercitiu de relaxare, o baie fierbinte bogata in saruri Epsom sau un ceai cald din plante.

#5. Exercitiile fizice practicate cu regularitate

In combinatie cu un regim alimentar sanatos, exercitiile fizic pot deveni medicamente extrem de puternice care pot preveni obezitatea si care pot contribui din plin la eliminarea grasimii abdominale.

In cazul in care esti la inceput, poti incepe doar cu mersul pe jos, cel putin 30 de minute in fiecare zi. Dupa o perioada de timp, adauga celor 30 de minute inca 30-60 minute de exercitii aerobice mai viguroase, de patru pana la de sase ori pe saptamana.